Nieuws uit de Brugse regio

Ook JONGcd&v Brugge zegt neen tegen sluitingsuur voor cafés


Brugge, vrijdag 15/4/2005. JONGcd&v Brugge sluit zich aan bij de open brief van Animo Brugge naar aanleiding van het voorstel van M. Van Volcem (VLD) voor het invoeren van een sluitingsuur voor cafés.

JONGcd&v Brugge heeft als streefdoel een vurigere en meer levendige stad. Een sluitingsuur voor cafés past niet in het beeld van een levendige stad waar er genoeg ontspanningsmogelijkheden zijn.

Het opleggen van een sluitingsuur zou volgens JONGcd&v Brugge niet de oplossing zijn voor mogelijke 'overlast', die hierbij enkel van locatie zou veranderen.
Een sluitingsuur zou de Brugse jongeren treffen in hun uitgaansmogelijkheden, wat JONGcd&v Brugge niet wil zien gebeuren.

Voorzitter Pieter Marechal: 'Dergelijke voorstellen die de Brugse jongeren treffen willen wij aanpakken en voorkomen. Hierbij zitten we op eenzelfde golflengte met Animo Brugge en staan we dan ook open voor een samenwerking met hen hieromtrent. Wij hopen overigens dat ook de VLD jongeren inzien dat dit voorstel allesbehalve positief is voor de Brugse jeugd en zich aansluiten bij het protest.'

(FN-Meegedeeld-JongCD&V)
Meer over Politiek    CD&V    Pieter Marechal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag