Nieuws uit de Brugse regio

Rokers Stad Brugge kunnen bij arbeidsgeneesheer op visite


Brugge, dinsdag 21/6/2005. Vanaf 1 september geldt in alle stadslokalen een absoluut rookverbod. Dat werd enige tijd geleden door het Brugse stadsbestuur beslist. Brugge is daarbij duidelijk niet over één nacht ijs gegaan. "Zo kunnen de arbeiders en bedienden van het stadsbestuur gratis, en tijdens de werkuren bijstand krijgen van de arbeidsgeneesheer en de dienst preventie en bescherming kreeg bij hun plannen om het roken op te geven," zegt schepen Charlotte Storme, bevoegd voor personeelszaken. Met medische hulp wordt stoppen met roken immers gemakkelijker, zo blijkt uit onderzoek.

Het wordt hoe dan ook geen makkelijke tijd voor de rokers in Brugge. Schepen Storme: "als rookster zal ik zelf, solidair met de andere medewerkers, ook niet meer roken in de stadsgebouwen. Dat zal uiteraard niet gemakkelijk zijn, maar wat we van onze medewerkers eisen, moeten we uiteraard ook zelf eerst doen."

Brugge loopt met de invoering van het rookverbod overigens voor op de nationale wettelijke maatregel die pas in januari van start gaat.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Charlotte Storme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag