Nieuws uit de Brugse regio

Driekoningenweg deze zomer speelstraat


Brugge, zaterdag 25/6/2005. In april jl. deden enkele enthousiaste buurtbewoners een rondvraag in de Driekoningenweg om te peilen of er interesse was voor een speelstraat . Nu, enkele maanden later, is het een feit. Dit project van de Brugse Jeugd- en Kinderraad werd onlangs door de Gemeenteraad goedgekeurd.

Vanaf vandaag, zaterdag 25 juni 2005 tot en met zaterdag 27 augustus 2005 mogen de kinderen telkens op zaterdagnamiddag tussen 14.30 en 18.00 uur naar hartelust in de Driekoningenweg spelen. Het deel van de straat dat speelterrein wordt, zal veilig zijn door de Driekoningenweg, tussen de twee garagecomplexen (namelijk aan de pare kant tussen de nummers 54 - 56 en aan de onpare kant tussen de nummers 87 - 89) af te sluiten voor alle verkeer. Tijdens de speeluren kan u er ook niet parkeren. De verantwoordelijke buurtbewoners en de wijkagent zien hier op toe.

De eerste speelstraatnamiddag vindt plaats op zaterdag 25 juni a.s. Uiteraard willen wij de eerste namiddag niet zomaar onopgemerkt laten voorbij gaan. We zorgen die dag voor de nodige animatie, een hapje en een drankje. Er is immers een feestelijke opening om 15.30 uur in aanwezigheid van de heer Burgemeester, mevrouw Lieve Mus, schepen voor Jeugd, de heer Maarten Van Maele, voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad, de kinderen en de buurtbewoners.

Op de zaterdagen 9 juli, 30 juli en 27 augustus krijgt de Driekoningenweg ook een speciale gast in de straat: de speelmobiel. Dit is een caravan gevuld met heel veel leuk spelmateriaal. De mobiel werd aangekocht en ingericht met centen gekregen van Cera Foundation n.a.v. een prijsuitreiking aan de vier Brugse speelstraten. Deze leuke caravan is bij de verschillende speelstraten te gast in het speelstraatseizoen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag