Nieuws uit de Brugse regio

Evert van 't Padstraat deze zomer speelstraat


Brugge, zondag 26/6/2005. In het najaar van 2004 en in het voorjaar van 2005 deden enkele enthousiaste buurtbewoners een rondvraag in de Evert van 't Padstraat om te peilen naar de interesse voor een speelstraat. Nu, enkele maanden later, is het een feit. Dit project van de Brugse Jeugd- en Kinderraad werd onlangs door de Gemeenteraad goedgekeurd.

Vanaf vandaag zondag 26 juni 2005 tot en met zondag 25 september 2005 mogen de kinderen telkens op zondagnamiddag tussen 14u en 17u30 naar hartelust in de Evert van 't Padstraat spelen. Het deel van de straat dat speelterrein wordt, zal veilig zijn door de Evert van 't Padstraat, tussen de twee garagecomplexen namelijk aan de pare kant van nummer 24 tot 42 en aan de onpare kant vanaf nummer 27 tot 55 - af te sluiten voor alle verkeer. Tijdens de speeluren kan u er ook niet parkeren. De verantwoordelijke buurtbewoners en de wijkagent zien hier op toe.

De eerste speelstraatnamiddag vindt plaats op zondag 26 juni a.s. Uiteraard willen wij de eerste namiddag niet zomaar onopgemerkt laten voorbij gaan. We zorgen die dag voor de nodige animatie, een hapje en een drankje. Er is immers een feestelijke opening om 15u in aanwezigheid van mevrouw Lieve Mus, schepen voor de Jeugd, de heer Maarten Van Maele, voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad, de kinderen en de buurtbewoners.

Op de zondagen 3 juli, 31 juli, 28 augustus en 18 september krijgt de Evert van 't Padstraat ook een speciale gast in de straat: de speelmobiel. Dit is een caravan gevuld met heel veel leuk spelmateriaal. De mobiel werd aangekocht en ingericht met centen gekregen van Cera Foundation n.a.v. een prijsuitreiking aan de vier Brugse speelstraten. Deze leuke caravan is bij de verschillende speelstraten te gast in het speelstraatseizoen.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag