Nieuws uit de Brugse regio

Betere spoorverbindingen met Zeebrugge in de maak


Zeebrugge, woensdag 31/8/2005. NMBS topman Jannie Haek is best bereid om te investeren in betere vrachtverbindingen, om de haven van Zeebrugge verder te ontsluiten. Dat zegt gedeputeerde Dirk De Fauw (CD&V) na ovcerleg deze morgen bij de NMBS in Brussel.

Haek is een West-Vlaming, geboren in Torhout en woonachtig in Brugge, en volgens De Fauw was het overleg tussen beide Bruggelingen deze morgen bijzonder vruchtbaar.

'De NMBS wil zo vlug mogelijk de 'bocht van Ter Doest' aanleggen in Lissewege, werken die reeds volgend jaar zouden moeten van start gaan, als er geen juridische obtsakels rond het MER opduiken. Bovendien worden met de aangekondigde transportuitbreiding, vooral op het vlak van containers, ook voorbereidingen getroffen voor de uibreiding van de infrastructuur binnen het havengebied zelf. Het rangeerstation Zeebrugge zal daarbij moeten worden uitgebreid,' zegt De Fauw.

Derde en vierde spoor

'Tegelijkertijd werkt de NMBS ook verder aan de planning van het derde en vierde spoor. Er is terzake nog geen paniek bij de NMBS omdat met het bestaande spoor nog groei mogelijk is, maar op termijn ziet ook de NMBS de nood aan een derde en vierde spoor tussen Brugge en Gent en een derde spoor tussen Brugge en Zeebrugge. Maar eerst komt er dus de bocht van Ter Doest. Daar wordt de aanvang van de werken eind 2006 voorzien,' besloot De Fauw.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Meer over Politiek    CD&V    Dirk De Fauw    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag