Nieuws uit de Brugse regio

Brugse stedelijke website in het nieuw


Brugge, woensdag 7/9/2005. De stad Brugge heeft sinds deze morgen een nieuwe website. Ruim anderhalf jaar is eraan gewerkt, en het is in elk geval visueel een sterke verbetering geworden ten opzichte van de gedateerde voorganger. De nieuwe site op www.brugge.be heeft ruim 2000 bladzijden aan informatie en is ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk gemaakt. Het is er, dank zij duidelijke rubrieken, duidelijk gemakkelijker informatie vinden dan op de voorganger, maar die was dan ook in de loop der jaren sterk vergroeid en dichtgeslibd...

Decentralisatie

De website wordt voortaan gemaakt door 40 web-redacteurs in alle stadsdiensten en niet langer door 1 centrale redactie op de informatiedienst, waardoor de stad hoopt de informatie meer up-to-date te kunnen houden.

Duur?

De site werd ontwikkeld door het Belgacom dochterbedrijf DAD die hiervoor zo'n 250.000 euro kreeg. Bovendien werd voor de implementatie van de website ook het systeem Documentum aangekocht en een nieuw serverpark, waardoor de totaalkost eerder rond het miljoen euro kan worden ingeschat, volgens sommigen en ruim bedrag voor een eerder beperkte website. Een site, die in zijn huidige vormgeving weinig interactief is, "maar daar wordt in een tweede fase aan gewerkt," beloofde schepen Boudewijn Laloo, verantwoordelijk voor informatica, deze morgen tijdens de voorstelling.

Intranet

Tegelijkertijd is voor het personeel ook een zogeheten intranet-site voorgesteld, die de werknemers meer en beter moet op de hoogte houden van regelgining en van wat reilt en zeilt in de stadsdiensten.

(FN-Op Locatie)
Meer over Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag