Cultuur en evenementen

Ignace Michiels, organist van St-Salvator, presenteert vijfde CD


Audio Reportage


Brugge, zaterdag 17/9/2005. Orgelmuziek wordt meestal geassocieerd met kerkmuziek. Dat dat niet altijd zo is, probeert Ignace Michiels op zijn CD, die is opgenomen in de kathedraal in Brugge, te bewijzen.

"Het is nu mijn vijfde CD.? De eerste dateert uit 1998, West European Organ Works, de tweede was Land of Hope and Glory, gebaseerd het werk van Edward Elgar, dan heb ik een CD opgenomen met mijn collega Matthias Schlubeck op de panfluit. Een CD die ook bij het grote publiek echt inslaat, en twee jaar terug betrof het een realisatie met werk van de Franse componist Alexandre Guilmant," zegt Michiels.

"Nogal dikwijls zijn kerken voorzien van mooie instrumenten die de ruimte zijn typische klank geven. Maar ik wil wat af van het stigma dat orgelmuziek alleen maar kerkmuziek zou zijn." Daarom confronteert Michiels de luisteraar van zijn nieuwste CD met de voornaamste Europese orgelscholen. 'Organ Visions' moet zo de mogelijkheden van het veelzijdige instrument laten horen aan de mensen.

Sinds een aantal jaren is Ignace Michiels ook de organisator van de kathedraalconcerten in Brugge. Ook daar is het zijn bedoeling de klankkleur van het instrument te laten proeven aan de mensen en hen te laten genieten van het instrument al dan niet in combinatie met andere instrumenten.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)

Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag