Nieuws uit de Brugse regio

Provincie heeft geen centen voor nieuw Olympiabad


Brugge, dinsdag 18/10/2005. 'Het provinciebestuur van West-Vlaanderen zal, zoals de zaken nu staan, geen nieuw olympisch zwembad bouwen, waarin de topsportfunctie gecombineerd wordt met een recreatief zwembad. De provincie heeft terzake gezocht naar mogelijke samenwerking met een privť-partner, maar geen betaalbare oplossing gevonden.' Dat zegt gedeputeerde Dirk De Fauw.

Uitbreiding nodig

Om te voldoen aan de nieuwe normen voor een Olympisch zwembad is het huidige Olympiabad in Sint-Andries te smal. Het zwembad zou tenminste 10 banen moeten tellen in plaats van de huidige 8.

Verouderd

Het huidige bad is bovendien reeds 28 jaar oud en de tand des tijds is op heel wat vlakken merkbaar: Vooral de technische infrastructuur, de buizensystemen, de waterverwarming en dergelijke, is bijna op de draad versleten, maar ook de kuip van het zwembad moet regelmatig worden opgelapt,' zegt De Fauw.

Nieuw?

'Verbouwen van het huidige bad zou qua exploitatie duurder zijn dan de bouw van een nieuw bad, dat ongeveer 15 miljoen euro zou moeten kosten. Dat geld heeft de provincie niet, en de commerciŽle voorstellen voor een gecombineerd topsport-recreatief bad bleken ook niet financieel interessanter. Toch moeten we verder blijven zoeken naar een oplossing,' zegt gedeputeerde Titeca-Decraene. 'Er komt naar alle waarschijnlijkheid een topsportopleidingscentrum in Brugge, en daar hoort een topsportbad bij.'

Mogelijk

Gedeputeerde Dirk De Fauw heeft de indruk dat er toch mogelijkheden moeten kunnen bestaan. Nieuwe zwembaden, zoals in Menen, Waregem en Wingene, blijken wel goed te werken, ook financieel, dus het kan. Brugge is inderdaad te oud om te renoveren. Bovendien moet het huidige zwembad in dienst blijven tot het nieuwe er is, anders komt het schoolzwemmen in Brugge in het gedrang. De twee andere Brugse baden, Jan Guilini en Interbad kunnen samen met Olympia de vraag inzake schoolzwemmen nauwelijks aan. Misschien moet een andere locatie gezocht worden binnen de Brugse regio om een topsportbad-recreatiebad neer te zetten. Het moet wťl in Brugge zijn, ondermeer omwille van de nabijheid van de topsportschool. Wij zullen creatief moeten zijnÖ' aldus nog De Fauw.

(FN-Op Locatie)

Meer over Politiek    Dirk De Fauw    Sint-Andries    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag