Nieuws uit de Brugse regio

Geen extra stadssubsidie voor Wijzer


Brugge, woensdag 26/10/2005. Wijzer, het Brugse centrum voor basiseducatie, krijgt geen eenmalige extra subsidie van de stad Brugge voor het geven van achterstallige cursussen Nederlands aan anderstaligen.

Wachtlijsten

Volgens gemeenteraadslid Wim Jans (Groen!), zoekt het centrum dringend 24.000 euro extra financiering voor het onderwijs voor allochtonen, want de Vlaamse centen schieten tekort en de wachtlijsten worden onredelijk lang.

Schepen Lieve Mus was voor de argumentering van Jans niet te vinden. Wijzer ontstond ooit uit een stadsdienst en krijgt jaarlijks reeds subsidies van de Brugse dienst onderwijs en Maatschappelijke begeleiding. Brugge geeft naast die 7200 euro per jaar ook heel wat infrastructuele hulp aan Wijzer.

Alternatief

Als alternatief voor extra subsidiŽring aan Wijzer, stelde Mus een nauwere samenwerking voor, tussen Wijzer en het SNT, hetgeen de problematiek zou kunnen oplossen. Het SNT heeft volgens de schepen nog mogelijkheden om meet taallessen aan te bieden.

Jans ziet daar echter niets in zitten. Het taallessenaanbod van het SNT zou immers niet aangepast zijn, aan laageschoolde of ongeschoolde allochtonen, waardoor veel mensen er schoolmoe worden, en uiteindelijk niets leren.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Groen    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag