Nieuws uit de Brugse regio

Zeebrugge verzandt als niet meer wordt gedaan aan ontsluiting


Brugge, dinsdag 22/11/2005. "Als de Expressweg N31, de N49 en de AX niet ^prioritair worden uitgevoerd, dan dreigt de Zeebrugse haven 'te verzanden'. 'Verzanden' in de betekenis dat de toegangswegen van de haven zullen dichtslibben." Dat zegt Andries Neirynck van het Brugse Bloemendaelecomité, die samen met verschillende andere actiegroepen de volledige Brugse en West-Vlaamse politieke wereld oproept, om Minister Kris Peeters tot dringende meer investeringen te bewegen.

De oproep komt, net op het moment dat werken aan de eerste twee kruispunten op de N31 werden aanbesteed. Het betreft meerbepaald de aanleg van de tunnel onder de Koningin Astridlaan en de aanleg van een fietsers- en voetgangerstunnel aan de Witte Molenstraat.

Het Bloemendaele comité is verheugd dat de werken eindelijk zullen starten, doch wil samen met de andere actiegroepen en tal van politici een snelle en volledige optimalisatie met aandacht voor het doorgaande verkeer, het plaatselijke verkeer en de verkeersveiligheid voor de zachte weggebruiker.

"Gezien de enorme economische groei van de Brugse Regio en de Zeebrugse haven in het bijzonder, willen we verder constructief blijven meedenken aan de verdere optimalisatie van de N31 op Sint-Andries en Sint-Michiels," stelt Neirynck. "Hierbij verliezen we de inspanningen in kust- en binnenvaart, derde spoor tot Dudzele, bocht van ter Doest, vormingstation Zwankendamme, de optimalisatie van de N49 en de realisatie van de AX Blauwe Toren-Westkapelle niet uit het oog."

Concreet denkt het Bloemendatelecomité dat een aantal dossiers op korte termijn moeten gerealiseerd worden. De aanleg van voetgangers- en fietsbruggen aan de Zandstraat en Diksmuidse Heirweg zijn omwille van de nabijheid van tal van scholen en alternatieve veilige fietsroutes eienlijk belangrijker dan de brug aan de Tilleghemstraat, vindt het comité, dat ook de aanpak van het kruispunt N31 met Bevrijdingslaan voorang wil geven. Dit kruispunt ligt buiten de open sleuf, en is voor een vlotte toegankelijkheid van Brugge van levensbelang.

"Uiteraard blijven we de aanpak van de Koning Albertlaan en de Charteuseweg verder ondersteunen. De realisatie van de open sleuf is uiteraard een evidentie, en daarom zullen we eerstdaags met de 4 actiegroepen aan Ministers Kris Peeters en Kathleen Van Brempt ons Sinterklaas-verlangslijstje bezorgen," zegt Neirynck.

(FN-Meegedeeld-BC)
Meer over Sint-Andries    Sint-Michiels    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag