Nieuws uit de Brugse regio

Spirit steunt koopplan oude Cactusclub


Brugge, vrijdag 23/12/2005. Spirit Brugge reageert enthousiast op de aankondiging van de aankoop door het gemeentebestuur van de oude Cactus Club in de Sint-Jacobsstraat. Immers, politiek coördinator voor spirit Brugge, Pascal Ennaert, vroeg in het verleden herhaaldelijk de mogelijke aankoop van het pand te onderzoeken. Het pand heeft alle mogelijkheden in zich om uit te groeien tot de jongerenplek in de Brugse binnenstad.

Spirit Brugge wil in eerste instantie Maarten Van Maele als afscheidnemend voorzitter van de Brugse jeugdraad feliciteren voor zijn volgehouden inspanningen voor fuifruimte in de binnenstad.

Spirit Brugge doet onmiddellijk ook een aantal bijkomende suggesties voor het eventuele gebruik van de ruimtes. Het stadsbestuur zou er, samen met het Jongerenadviescentrum en de Kinderrechtswinkel, eindelijk een volwaardig jeugdinformatiepunt kunnen installeren. Onlangs stelde Jasmijn Bonte een uitgebouwd internetcafé voor, in publiek private samenwerking met de stadsbibliotheek. Dit is de gelegenheid die dit mogelijk maakt. Het muziekcentrum Cactus kan er in de week haar cursussen dans en muziek hervatten en jamsessies organiseren. En waarom zou het jeugdhuis de Comma, vanuit de binnenstad verdreven naar de voor een jeugdhuis ongunstige entrepotsite, niet kunnen garant staan voor de werking en openingsuren op weekendavonden? Het café op de gelijkvloerse verdieping biedt daartoe alle mogelijkheden.

Spirit Brugge wil volgende vaststelling toch nog even meegeven. Het is toch wel jammer dat de burgemeester eerst kost wat kost wilde investeren in het Entrepotgebouw, de Cactus naar de Magdalenazaal verjoeg en de Comma naar de achterhaven en pas nu, na jaren volgehouden protest, moet toegeven dat de Brugse jongeren eigenlijk ook een plek verdienen in het centrum van de stad. Qua korte termijndenken kan dit tellen.

(FN-Meegedeeld-Spirit)
Meer over Jongeren    Politiek    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag