Nieuws uit de Brugse regio

Meerdere nummerplaten voor 1 bewonerskaart ook in Brugge?


Brugge, donderdag 5/1/2006. Minister van stedenbeleid Marino Keulen heeft onlangs zijn fiat gegeven aan de burgemeester van Geraardsbergen om meer dan één nummerplaat te kunnen registreren op dezelfde bewonerskaart. JONGCD&V Brugge meent dat deze vereenvoudiging ook in Brugge doorgevoerd zou moeten worden.

Mathias Verlée:'Tijdens de bewonersgesprekken die ik in het kader van het nieuwe mobiliteitsplan gevoerd heb, bleek dat deze problematiek zeker en vast leeft bij de Bruggeling.'

Niet alleen is het een heel gedoe om na een eerste ook een tweede bewonerskaart aan te vragen, tevens is dit tweemaal een te betalen kost.
De mogelijkheid om twee of meerdere nummerplaten op eenzelfde bewonerskaart te registreren zou dus niet alleen een administratieve vereenvoudiging maar ook een financiële besparing kunnen betekenen voor de Bruggeling.

Pieter Marechal:' Dit is een thema waar ook de Brugse jongeren mee te maken hebben. In veel gevallen is het namelijk zo dat vooral de jongvolwassenen van de Brugse gezinnen de eventuele tweede wagen gebruiken. Om van Brugge een nog aangenamere stad te maken dienen we dan ook iedere overbodige administratieve rompslomp aan te pakken.'

(FN-Meegedeeld-CD&V)
Meer over Politiek    CD&V    Pieter Marechal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag