Nieuws uit de Brugse regio

Sanering Carcoke terreinen gaat verder


Brugge, maandag 6/2/2006. De sanering van de terreinen van de oude Carcoke-fabriek in Zwankendamme gaat voort. Dat is beslist na een overleg afgelopen vrijdag in Brugge, onder voorzitterschap van burgemeester Patrick Moenaert. Die bracht OVAM, de stedelijke dienst Leefmilieu, de MBZ en het kabinet van Minister Peeters rond de tafel.

Duidelijkheid

De burgemeester is verheugd dat er eindelijk duidelijkheid is over de verdere sanering van de grond, en dat daar ook de nodige kredieten voor worden vrijgemaakt. Dit jaar nog wordt 600.000 euro besteed aan het verwijderen van teer, zoals eerder aangekondigd. Maar burgemeester Patrick Moenaert en schepen Jean-Pierre Vanden Berghe kregen van OVAM ook de toezegging dat in 2006 en in 2007 telkens drie miljoen euro wordt voorzien voor de verdere sanering. Dan zal de bodemsanering voortgaan door aanpak van de meest vervuilde bodem op risicopunten, de installatie van onttrekkingssystemen voor het grondwater en een waterzuivering. Tevens wordt de verspreiding van stof tegengegaan. Hiermee zijn de deskundigen van mening dat de meest risicovolle delen van de bodemverontreiniging worden aangepakt. Daarna volgt een evaluatie.

Op dit ogenblik heeft het Vlaamse Gewest al negen miljoen euro besteed aan het reinigen en afbreken van de vroegere Carcoke gebouwen. Deze werken zijn nu volledig afgerond. De stedelijke dienst Leefmilieu heeft de werken continu opgevolgd, en stelde vast dat de maatregelen die werden genomen om milieu-overlast te voorkomen, efficiŽnt waren en hebben gewerkt.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Milieu    Politiek    Patrick Moenaert    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag