Nieuws uit de Brugse regio

OVAM: Al vrij snel bedrijven op Carcoke grond


Zeebrugge, dinsdag 7/2/2006. Volgens de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) zullen verschillende havengebonden bedrijven vrij snel kunnen ingeplant op de nu nog vervuilde Carcoke gronden in Zwankendamme.

Naast de al aanbesteede 600.000 euro voor het verwijderen van teer, zal in 2006 en in 2007 telkens nog eens drie miljoen euro worden besteed aan de verdere sanering.

"De bodemsanering is daarmee nog niet volledig, maar er zullen wel al bedrijven kunnen gevestigd worden, voor zover ze aan een aantal voorwaarden voldoen," zegt Karine De Beule, de woordvoerdster van OVAM. "We zullen het terrein ook saneren in functie van de noodzaak die er is, om de terreinen ter beschikking te hebben, in het kader van de uitbouw van de zeehaven. Na het wegnemen van de voornaamste risico´s zal het eventueel vervroegd gebruik van het terrein, onder voorwaarden mogelijk zijn." Volgens OVAM moeten bijvoorbeeld op- en overslagbedrijven die een betonnen vloeroppervlak gebruiken snel kunnen worden ingeplant.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag