Nieuws uit de Brugse regio

Spirit Brugge bij actie Brugse jeugdraad


Brugge, zondag 12/2/2006. Deze middag droeg de Brugse jeugdraad, ondanks de sneeuwregen, het Brugse fuifbeleid ten grave via een ludieke optocht. Spirit Brugge ondersteunde de actie met een delegatie.

Spirit lanceerder reeds eerder een voorstel voor een fuifbeleid en de partij was er ook als de kippen bij om de aankoop van de oude cactus in de Sint-Jacobsstraat mee te ondersteunen. "We moeten erkennen dat met de nieuwe fuifzaal aan de Entrepot aan de nood aan grotere fuiflocaties moet voldaan zijn, maar anderzijds kan niet ontkend worden dat er nog ongelofelijk veel werk aan de winkel is," zegt Pascal Ennaert. "De gemeentelijke jeugddienst wil er wel voor gaan, maar wordt blijkbaar permanent door zowel politiek als andere stadsdiensten in hun enthousiasme geremd."

"Het gemeentebestuur moet de uitbaters van schoolrefters, parochiale centra, grote jeugdlokalen, achterruimtes bij cafés, proberen te overtuigen om het lokale jeugdwerk, sportclubs en socio-culturele organisaties weer te laten fuiven. Wat vroeger kon, moet vandaag ook kunnen. De situatie in de binnenstad is hierbij het dringendst," zegt Ennaert, die voorstelt eigenaars te stimuleren om maatregelen tegen geluidshinder en voor beter brandveiligheid te nemen, via een subsidiereglement. "De stad moet ook het fuiven in normale culturele infrastructuur toestaan. Een fuifcoach kan ook de ernstige regulitis aanpakken die in Brugge heerst: ondersteuning bieden bij de administratieve overlast in plaats van gewoonweg permanent doorverwijzen naar andere diensten of het aantal problemen opdrijven."

SBAM

"Het stadsbestuur kan ook onderhandelen met de beheersvenootschappen voor SABAM en Billijke Vergoeding, om een forfait te bedingen voor alle vzw's in de gemeente. Wat in andere gemeenten kan, moet hier ook kunnen," vindt de Spirit woordvoerder.

Het fuifcharter van spirit dat door bijna 1000 jongeren werd ondertekend kan je vinden op: http://home.tiscali.be/pascalennaert/Jeugdcultuur%20en%20uitgaan%20in%20Brugge.htm

(FN-Meegedeeld-Spirit)
Meer over Jongeren    Politiek    Pascal Ennaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag