Nieuws uit de Brugse regio

Grote fuifzaal Entrepot is af


Brugge, maandag 6/3/2006. De grote fuifzaal aan het Entrepotgebouw is af. Daarmee zijn de werken aan het regionale jongerencentrum zo goed als rond, en deze middag waren burgemeester Partrick Moenaert en schepen van jeugdzaken Lieve Mus er terplekke, om te zien waar 1.5 miljoen euro, die in de aanpassing van het gebouw werden geďnvesteerd, toe gediend hebben.

Multifunctioneel

'De zaal zelf is een ruimte met heel veel mogelijkheden; vandaar ook dat er nu al tal van boekingen zijn voor verschillende evenementen. Ze past in het opzet van het stadsbestuur om van het Entrepot een centrum te maken waar creatieve jongeren kunnen experimenteren, waar kan gefuifd worden, concerten kunnen worden gehouden, een toffe café-avond kan georganiseerd worden. Ook belangrijk vind ik dat daarbij gezocht wordt naar samenwerking met de Brugse culturele partners zoals bijvoorbeeld Brugge Plus, Tapis Plein, muziekcentrum Cactus of het Cultuurcentrum,' zei Moenaert. Uit de afwerking viel overigens duidelijk op, dat de stad heeft geleerd van foutjes in de Magdalenazaal: een mobiel podium, betere regiekamer...

Gebouw af

Met de afwerking van de fuifzaal, beschikt het Entrepot 'de Cultuurfabriek' met verschillende repetitieruimtes, het Jeugdhuis Comma, met een zaal tot 250 personen, geschikt voor kleinere fuiven, optredens, concerten, ... en nu dus de nieuwste aanwinst: een polyvalente concert-, theater- en fuifzaal voor 1000 personen die op haar beurt bestaat uit drie verschillende delen.

Opdeelbaar

De vloer tussen de kelder en het gelijkvloers werd voor een deel weggenomen, waardoor een balkonen kelderverdieping ontstond. Beneden is er een bar. Er is ook een volledige backstageruimte met aparte douches en toiletten voor de artiesten, er is een keuken, een greenroom en er zijn vier loges. De plaats waar vroeger de treinen binnenreden werd iets opgehoogd en doet nu dienst als podium. Daarvoor bevindt zich nog een mobiel podium dat verstelbaar is in hoogte. Er werden coulissen gemaakt voor theater- en dansproducties en op het einde van de zaal is een volledige regiekamer. Er is een basis licht- en geluidsinstallatie voorzien voor het podium.

Verdere plannen

Hiermee is de kous echter nog niet helemaal af. 'Op dit ogenblik wordt ook de laatste hand gelegd aan het omgevingsplan voor de Entrepotsite,' wist de burgemeester. 'Bedoeling is die volledig af te bakenen van de havengebonden activiteiten. De jeugddienst onderzoekt momenteel de mogelijkheid om er een professioneel skatepark te realiseren, er komt een graffitimuur in samenwerking met de Preventiedienst. De parking vooraan wordt uitgebreid en de vrachtwagenparking verdwijnt. Prioritair wordt ook de veilige toegang voor fietsers en voetgangers. De buitenverlichting wordt uitgebreid en het plein net voor het gebouw blijft volledig vrij voor festivals, filmprojecties, circusproducties of andere openluchtevenementen.'

(FN-Op Locatie)

Meer over Concert    Jongeren    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag