Nieuws uit de Brugse regio

Boudewijn Laloo legt eed af in Vlaams Parlement.

Op de agenda voor Bruggedinsdag, 1/1/2013:

Brugge, dinsdag 17/4/2001. Deze namiddag heeft Boudewijn Laloo (48 jaar) zijn eed afgelegd in het Vlaams Parlement. Hij volgt er Joachim Coens op als Vlaams Volksvertegenwoordiger. Coens verliet het Parlement om zich voluit te kunnen wijden aan zijn nieuwe functie als Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van de Zeebrugse Haven (MBZ).

De opvolging in het Vlaams Parlement is wettelijk geregeld. Bij de verkiezingen van mei ´95 werd Boudewijn Laloo reeds aangeduid als eerste opvolger. Ook bij de verkiezingen in juni ´99 werd hij verkozen als eerste opvolger.

Laloo is licentiaat toegepaste economische wetenschappen. Hij was ondermeer 12 jaar lang privé-secretaris van wijlen senator en burgemeester van Torhout Roger Windels, werkte 5 jaar als KMO-verantwoordelijke bij een bankinstelling en was van juli ´92 t.e.m. december 2000 regiosecretaris van UNIZO. Bovendien is hij sinds ´94 provincieraadslid en sinds januari 2001 kersvers schepen van Financiën te Brugge.

Nu komt alweer een boeiende uitdaging op hem af. 'Na een ruime bedenkperiode en na overleg met de CVP afdeling Brugge, de CVP arrondissementeel, burgemeester Moenaert, Joachim Coens zelf, UNIZO regio Brugge-Torhout-Oostkust en heel wat informele contacten, lag mijn besluit vast. Ik ben ervan overtuigd dat mijn mandaat als Vlaams parlementslid volledig in de lijn ligt van mijn engagement voor de Brugse regio. Ik zal zo de belangen van onze regio nog beter kunnen dienen.', aldus Boudewijn Laloo.

Laloo blijft schepen van Financiën van de stad Brugge maar neemt ontslag uit de Provincieraad. Ook daar is de opvolging wettelijk geregeld en komt in principe mevrouw Georgine Roets-Denolf in zijn plaats.

(FN)

Meer over Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag