Nieuws uit de Brugse regio

107 buurten organiseren feest met zomercheques


Brugge, maandag 29/5/2006. Ook deze zomer, en dit al voor de 3de maal op rij, ondersteunt de Stad buurtfeesten, met de inmiddels gekende Brugse Zomercheques. Buurtcomité's worden hierbij ondersteund met een bijdrage van 200 euro of 100 euro met daarbij een gratis culturele act voor op hun buurtfeest. Daarvoor hebben zich deze keer maar liefst 107 kleine buurtcomité's ingeschreven. Een record na de 89 van vorig jaar.

Cultuur slaat dus duidelijk aan in de buurten, die ook in 51 gevallen kozen om de acts te programmeren, die de stad voorstelde. Het straattheater met Ben Zuddhist, de covergroep Johnny Champ & The Chimps, accordeonist Marino Punk, het Circusatelier Woesh en Septem Vire zullen in 50 buurten te zien zijn deze zomer. Alle deelgemeenten blijken goed vertegenwoordigd, van Zwankendamme tot Christus-Koning, van Assebroek tot Sint-Andries.

"De buurtfeesten zijn méér dan een gezellig samenzijn. Ze zijn een middel tegen de verzuring in onze maatschappij: als we elkaar beter leren kennen, respecteren we elkaar beter en waar kan dat leren kennen beter dan op een kleinschalig buurtfeest," zegt burgemeester Patrick Moenaert.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Sint-Andries    Zwankendamme    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag