De Sp.a wil tijdens de volgende legislatuur in Brugge verschillende gemeentetaksen afschaffen. Huisvuil en bedrijventaksen "De jaarlijkse bela" /> De Sp.a wil tijdens de volgende legislatuur in Brugge verschillende gemeentetaksen afschaffen. Huisvuil en bedrijventaksen "De jaarlijkse bela">

Nieuws uit de Brugse regio

SP.A wil huisvuil- en bedrijventaksen afschaffen


Brugge, maandag 19/6/2006Brochure met 47 speerpunten sp.a programmaDe Sp.a wil tijdens de volgende legislatuur in Brugge verschillende gemeentetaksen afschaffen.

Huisvuil en bedrijventaksen

"De jaarlijkse belasting op huisvuil, en verschillende taksen voor Brugse ondernemers zijn niet meer van deze tijd," zegt Renaat Landuyt, die één enkele jaarlijkse gemeentebelasting volgens draagkracht vindt volstaan.

Aan de stad Brugge betalen de inwoners boven op het aandeel in deze algemene belasting, nog een extra huisvuiltaks voor de ophaling van het huisvuil, samen voor € 2.270.970 in 2006. De individuele bedragen hiervan lopen van 26 tot 54 euro. Daarbovenop betalen we momenteel nog eens via het gebruik van vuilniszakken, via de aankoopprijs van deze zakken, waarmee 85% van de taks wordt geïnd.

Ook van de zogenaamde "middenstandstaks" wil de sp.a af. 'Buurtwinkels en andere kleine zelfstandigen mogen we niet afremmen door hen zomaar belasting te doen betalen enkel en alleen omwille van het feit dat ze werken in Brugge. Voor grotere bedrijven moeten we de taks op het gebruik van bedrijfsruimte verminderen volgens het aantal werknemers dat ze per vierkante meter tewerkstellen. Zo wordt het een werknemers-vriendelijke taks,' zegt Landuyt.

De voorstellen zijn een paar van in totaal 47 punten, die de sp.a in een klein programmaboekje aan de Bruggelingen wil verdelen, met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lijstvorming

Meteen werd ook de zo goed als volledige sp.a lijst bekend gemaakt, waarbij opviel dat de kandidaten van Spirit, Brugse Samenwerking en Animo, op een enkele uitzondering na, duidelijk afgescheiden in blokken op de lijst staan.

De kandidatenlijst

1. Frank Vandevoorde
2. Yves Roose
3. Annick Lambrecht
4. Erik Cardon
5. Charlotte Storme
6. Pascal Ennaert
7. Philip Pierins
8. Jürgen Vanpraet
9. Gerda Goethals
10. Mia Huyghebaert
11. Agnes Versluys
12. Dolores David
13. Viviane Nollet
14. Chris Marchand
15. Justin Gevaert
16. Heidi Hoppe
17. Michèle De Leye
18. Rita Decleer
19. Marcel Goemaere
20. Bregt Depreeuw
21. Sofie Goegebeur
22. Sara Willems
23. Pieter-Jan Staelens
24. Michaël Carpels
25. Jonathan Chevalier
26. Maarten Van Maele
27. Consorcia De Leon
28. Geert Decock
29. ---- Spirit
30. Sofie Librecht
31. Daniel Van Hecke
32. Hendrik Van Nieuwenhuyse
33. Dominiek Vanden Bussche
34. -----
35. Rudy Everaert
36. Alain Thoon
37. Sandra Wintein
38. Jan Samson
39. Tanja Fonteyne
40. Pablo Annys
41. Nadine Van Acker
42. Anita Claeys
43. Patrick Willems
44. Eefje Van Damme
45. Veerle Declercq
46. Jasmijn Bonte
47. Renaat Landuyt

(FN-Op Locatie)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    sp.a    Pascal Ennaert    Renaat Landuyt    Charlotte Storme    Philip Pierins    Annick Lambrecht    Dolores David    Marcel Goemaere    Heidi Hoppe    Viviane Nollet    Yves Roose    Jonathan Chevalier    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag