Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw containerpark in Zeebrugge


Zeebrugge, dinsdag 27/6/2006. Brugge krijgt een derde containerpark. Naast de bestaande locaties in Sint-Michiels en Sint-Pieters werd nu gekozen voor Zeebrugge, waar langs de Isabellalaan. Het stadsbestuur heeft deze middag de plannen voor het park ontvouwd in de Zeebrugse visveiling.

Leren uit fouten

Het stadsbestuur heeft duidelijk geleerd uit de kritiek op de huidige containerparken. Zo zullen de hoge containers verzonken worden opgesteld, zodat er op geen ladder meer moet geklommen worden met afval, met alle gevolgen van dien.

Keuze

De keuze voor de inplanting van het derde containerpark in Zeebrugge langs de Isabellalaan moet enerzijds een oplossing vinden voor afval van vissersschepen, die vaak ook afval uit zee opvissen. Maar vooral moet het inwoners uit Zeebrugge, Zwankendamme en Lissewege een alternatief geven, voor de nu 15 kilometer verre oplossingen. Bovendien hoopt het stadsbestuur dat het containerpark, waar 5 personeelsleden zullen werken, ook de druk van de ketel kan halen van het zwaar overgevraagde containerpark in Ten Briele in Sint-Michiels.

(FN-Op Locatie)

Meer over Sint-Michiels    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag