Nieuws uit de Brugse regio

De Plancke: weg aanpassen voor er doden vallen


Brugge, woensdag 19/7/2006. Naar aanleiding van een zwaar verkeersongeval deze morgen in Zeebrugge, vraagt Brugs gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (VLD) dringend maatregelen te treffen aan de inrit van een nieuw bedrijf dat daar wordt uitgebouwd.

"Men is sedert een aantal maanden koortsachtig aan het bouwen langsheen de Baron de Maerelaan aan het nieuwe magazijn van 2 XL. Ondertussen is reeds een gedeelte ervan in gebruik genomen en met 30.000 vierkante meter en 50 loskaaien zal dit bedrijf éénmaal volledig operationeel heel wat vrachtverkeer genereren. Wat gevreesd werd was vandaag reeds werkelijkheid: een ernstig verkeersongeval met 2 vrachtwagens deed zich deze morgen voor aan de voorlopige inrit van dit bedrijf.
Ik vrees dat indien er hier op korte termijn geen aanpassingen gebeuren aan de wegeninfrastructuur er meerdere en zelfs dodelijke ongevallen zullen gebeuren," zegt De Plancke.

Te druk?

De Expressweg N31 is immers reeds een zeer drukke weg waar zowel het haven- het plaatselijke- en het toeristisch verkeer gebruik van maken. "Het is duidelijk dat vrachtwagens die het bedrijf verlaten en richting Lissewege willen rijden er lang zullen moeten wachten en misschien risico's zullen nemen om de baan te kruisen," vreest De Plancke. "Ook vrachtwagens komende van Zeebrugge zullen de drukke baan kruisen. Ik stel dan ook voor om plaatselijk een snelheidsbeperking van 50 per uur op te leggen vanaf de inrit van Zwankendamme tot aan de lichten van de transportzone. Het plaatsen van groene paaltjes kan ook extra aandacht wekken. Dergelijke kleine maatregelen kunnen op korte termijn gerealiseerd worden en zo de veiligheid op dit stukje N31 een beetje meer verzekeren. Zonder snelle en passende maatregelen, vrees ik dat de burgemeester opnieuw een bordje ter nagedachtenis van verkeersslachtoffers zal mogen onthullen, maar dan 500 meter voorbij de plaats waar een jonge vrouw in het voorjaar van 2005 haar leven liet."

(FN-Meegedeeld-JMDP)
Meer over Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag