Nieuws uit de Brugse regio

Dit jaar nog aanbesteding voor bodemsanering Carcoke


Brugge, woensdag 26/7/2006. De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM bestelt dit najaar een hele reeks werkzaamheden voor de verdere sanering van de Carcoke-terreinen in Zwankendamme. Dat verneemt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) van OVAM.

Nog voor het einde van de maand worden vijf aanbestedingen gepubliceerd voor nieuwe werkzaamheden. Daarmee worden de afspraken van februari tussen de stad, OVAM, de MBZ en Vlaams minister Kris Peeters, bevoegd voor openbare werken, energie, leefmilieu en natuur, verder concreet gemaakt.

2 jaar

Van 2007 tot 2009 moeten een hele reeks werken worden uitgevoerd op de Carcoke-terreinen: het ruimen van het zijdelingse vaartje en afvoeren van grond, het verwijderen van refractionaire steen, het uitgraven van twee teerstorten, het uigraven van de bodem aan de gaswassers en het plaatsen van een grote waterzuivering. In deze tweede fase wordt dus de meest vervuilde bodem aangepakt op risicopunten, en komt er ook waterzuivering.

Intussen is de laatste boot met teerhoudende grond in juni vertrokken naar Nederland.

Op dit ogenblik heeft het Vlaamse Gewest al bijna negen miljoen euro besteed aan de eerste fase van de sanering, die ondermeer bestond uit het reinigen en afbreken van de vroegere Carcoke-gebouwen. De stedelijke dienst Leefmilieu heeft de werken continu opgevolgd. Volgens Brugs milieuschepen Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) waren die maatregelen om de milieu-overlast te beperken efficiŽnt.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Milieu    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag