Nieuws uit de Brugse regio

Oostende rekent op belangrijke visserijimport uit Canada


Audio Reportage


Oostende, maandag 2/10/2006. Het Oostendse havenbestuur rekent erop, binnen onafzienbare tijd een belangrijke visserijimport uit Canada te kunnen realiseren, ter aanvulling van de eigen aanvoer van Vlaamse en Nederlandse vissers. Bovendien blijkt uit Canada interesse te bestaan voor het Oostendse visafslagsysteem.

Dat bleek deze morgen toen de Canadese visserijminister van de van de provincie Newfoundland and Labrador, Thomas Rideout, de pers te woord stond, na een tweedaags werkbezoek aan Oostende.

Terugvracht

Belangrijkste hinderpaal voor de mogelijke deal, is nog de "terugvracht", want vliegtuigen die verse Canadese vis hierheen brengen, moeten uiteraard ook op de terugweg een lading kunnen vervoeren om rendabel te zijn. Dat bleek eerder reeds, want Oostende importeerde ook al mosselen uit Canada, ondermeer voor de verkoop via de keten Delhaize.

Terzake wordt nu onderzocht of groenten van de REO-veiling uit Roeselare aan Canada kunnen worden geleverd, want op dat vlak bestaat in de Canadese provincie Newfoundland and Labrador een zekere markt...

(FN-Op Locatie)
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag