Nieuws uit de Brugse regio

Groene Gordelfront ongerust over toekomst Lappersfortbos


Audio Reportage


Brugge, donderdag 12/10/2006. Twee weken nadat Vlaams minister van Milieu Kris Peeters samen met burgemeester Patrick Moenaert een deel van het Lappersfortbos opende als stadspark, heeft het Groene Gordelfront deze middag nieuwe acties in het vooruitzicht gesteld. Het Groene Gordelfront is ongerust over toekomst Lappersfortbos, en de groep wil verhinderen, dat er binnenkort bomen van het bos zouden worden gekapt, om plaats te maken voor kantoorgebouwen voor Fabricom.

Fabricom is eigenaar van het bos, en 3 hectare ervan staat te boek als industriegebied en is dus "zonevreemd". Burgemeester Patrick Moenaert kondigde hier twee weken geleden aan, dat de kap- en bouwvergunningen zo goed als rond zijn. Bovendien wil het Brugse stadsbestuur langs de Vaartdijkstraat een nieuwe toegangsweg aanleggen, voor de vrachtwagens naar het industriepark Ten Briele.

Alternatieven

Volgens het GGF zou het veel verstandiger zijn een grondenruil uit te lokken tussen Fabricom en de overheid. Volgens Luc Vanneste is Fabricom zelfs geen vragende partij om de gronden aan te snijden, en zou het bedrijf maar wat graag ruilen met gronden, bijvoorbeeld in Zeebrugge... "Een duurzame grondenruil is een ethische uitweg waarbij allen van een win-win-situatie kunnen genieten. Zowel voor Brugge, Fabricom, het milieu als de politiek zou dit een klinkende overwinning zijn," stelt Vanneste.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Literatuur    Actie    Politiek    Patrick Moenaert    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag