Nieuws uit de Brugse regio

Annick Lambrecht schepen voor personeel, werkgelegenheid en sport

Annick Lambrecht schepen voor personeel, werkgelegenheid en sport
Brugge, dinsdag 21/11/2006. Annick Lambrecht wordt vrijwel zeker de nieuwe schepen voor personeel, werkgelegenheid en sport in Brugge. Morgenavond moeten de partijleden van sp.a op een algemene vergadering de benoeming goedkeuren, maar de laatste plooien terzake lijken gladgestreken.

Annick Lambrecht maakt deel uit van de sp.a verruimingsgroep "Brugse Samenwerking" en ze kreeg bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober een kleine 2000 voorkeurstemmen. De top van sp.a Brugge staat in elk geval achter de benoeming van de voormalige provinciale voorzitster van Groen!, maar bij de achterban liggen de loyaliteiten wellicht minder afgelijnd, vandaar dat een verrassing nog steeds mogelijk is.

Geen voorakkoord?

Voor de verkiezingen werd steeds aangegeven dat Lambrecht en de "Brugse Samenwerking" niets was beloofd, iets wat bij de sp.a achterban niet steeds werd geloofd. Naast voormalig voorzitter van Groen! voorzitster West-Vlaanderen Annick Lambrecht en voormalig Vlaams parlementslid Veerle Declercq maakt ook het enige OCMW-raadslid van Groen! in Brugge, Joost Devriese, deel uit van de groep, die vooral vanwege minister Renaat Landuyt en OCMW voorzitter Frank Vandevoorde sterk werd gesteund.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    Groen    sp.a    Renaat Landuyt    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag