Economie

Landschapsplan omgeving haven van Zeebrugge is evenwichtsoefening:


Zeebrugge, maandag 12/3/2007. Het provinciebestuur heeft het bureau "Fris in het Landschap" uit Gent de opdracht gegeven, om een landschapsplan op te maken voor de omgeving van de haven van Zeebrugge. De Provincie krijgt voor het plan financiŽle steun van Europa, en ook de gemeente Knokke-Heist, de stad Brugge en het Havenbestuur MBZ dragen financieel bij.

Evenwichtsoefening

In het omgevingsplan staat de ontwikkeling van een duurzaam landschap rond de achterhaven, met een hoge bruikbaarheid, centraal. Daarbij wordt gezocht naar afstemming tussen het leefbaar houden van de woonkernen van Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege, Dudzele, Ramskapelle en Heist, de zorg voor natuur en landschap, de werking van bestaande en toekomstige economische activiteiten, de mobiliteit van bewoners, werknemers en toeristen, het aanwezige cultuurhistorische erfgoed en het streven naar een recreatief gebruik door fietsers en wandelaars van het buitengebied.

Een hele evenwichtsoefening dus, want de planning gaat veel verder verder dan de toekomstige ontwikkelingen voor het havengebied op zich: er is ruime aandacht voor de invloed op de ruime omgeving van de haven. Zo kan de aanblik vanuit de open polders en dorpskernen naar de haven op diverse plaatsen landschappelijk versterkt worden.

(FN-Meegedeeld-wvl)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag