Nieuws uit de Brugse regio

Renaat Landuyt trekt Kamerlijst sp.a voor West-Vlaanderen


West-Vlaanderen, woensdag 28/3/2007. Gisteren dp dinsdag 27 maart hield sp.a West-Vlaanderen in Roeselare haar provinciaal congres. Op de agenda stond slechts één punt: de goedkeuring van de ontwerplijst voor de federale verkiezingen van 10 juni 2007. Nadat de zaal sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte rechtstreeks aan het werk zag in Ter Zake, keurde ze de lijst goed.

Enkele namen en plaatsen waren reeds bekend na afloop van het partijbureau van dinsdag 27 maart. Minister van Mobiliteit Renaat Landuyt uit Brugge trekt de West-Vlaamse kamerlijst. Op de kamerlijst staan verder Dalila Douifi uit Torhout op twee, Philippe De Coene uit Kortrijk op drie. De vierde plaats is voor Spirit. Franky De Block, de voorzitter van het Oostendse OCMW, duwt de lijst samen met Michele Hostekint, Vlaams Volksvertegenwoordiger uit Roeselare, die op de vijftiende plaats staat. Plaats vijf op de lijst is voor Peter Roose, provincieraadslid en gemeenteraadslid, uit Veurne, terwijl plaats zes naar Spirit gaat. Peter Bossu, gemeenteraadslid uit Diksmuide, neemt plaats zeven in. Na hem komen achtereenvolgens op acht Viviane Deconick, gemeenteraadslid uit Ieper, op negen Rudi Bordeyne, vakbondsafgevaardigde en OCMW-raadslid in Poperinge en op tien Christine Beke, schepen en provincieraadslid uit Oostkamp. Plaats elf gaat naar Carlo Daelman, schepen in Harelbeke en twaalf is voor schepen Christine Depoortere uit Menen. Op plaats dertien vinden we de Bredense schepen Jacques Deroo terug, gevolgd, op plaats veertien, door Annick Lambrecht, de rood-groene schepen uit Brugge.

Opvolgers

Gewezen kamerlid en burgemeester van Koekelare Patrick Lansens is eerste opvolger. Schepen Nancy Bourgoignie uit Oostende is tweede opvolgster en schepen Youro Casier uit Wervik derde opvolger. De vierde plaats bij de opvolgers is voor spirit. Simon Bekaert uit Tielt staat vijfde opvolger. Plaatsen zes en zeven zijn nog niet ingevuld, maar op acht staat gedeputeerde Patrick Van Gheluwe uit Ledegem. De duwersplaats bij de opvolgers gaat naar spirit.

Vande Lanotte op de senaatslijst

Zoals bekend staat Johan Vande Lanotte op 1 op de senaatslijst, waar hij het gezelschap zal krijgen van Myriam Vanlerberghe. De definitieve lijst zal goedgekeurd worden op het nationaal congres van 21 april.

(FN-Leegedeeld-sp.a)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Annick Lambrecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag