Nieuws uit de Brugse regio

Dag van de Aarde: Groene Gordel Front met nieuw Lappersfort-initiatief


Audio Reportage

Dag van de Aarde: Groene Gordel Front met nieuw Lappersfort-initiatief
Brugge, zondag 22/4/2007. Het Groene Gordel Front stelt voor Ten Briele enkel toegankelijk te maken voor noodzakelijk plaatselijk verkeer tegen snelheden tot 50 km per uur en de door het stadsbestuur geplande tweevaksbaan te schrappen om het integrale Lappersfortbos te kunnen behouden.

Die tweevaksbaan is volgens Luc Vanneste "het afwentelen van de problemen van één bewonersgroep in Sint-Michiels op de andere in het grensgebied Assebroek-Oostkamp. De tweevaksbaan door het Lappersfort zal straks voor een vluchtweg voor half Assebroek worden, om via de Vaartdijkstraat en de Dorpstraat sneller naar bijvoorbeeld Kinepolis rijden. Dat zou de bewoners van Sint-Michiels van de regen in de drup brengen, dus ook omwille van de bewoners van Sint-Michiels blijven wij tegen een tweevaksbaan door het Lappersfort," zegt Vanneste. "Een fietspad door het Lappersfort en over privé-terreinen behoort tot de mogelijkheden die wel verder onderzocht moeten worden, want het spreekt voor zich dat bezoekers, bewoners en werknemers zich zoveel mogelijk op milieuvriendelijke wijze dienen te verplaatsen."

Het GGF is ook een nieuwe kleine raamaffiche-actie gestart. De nieuwe raamaffiche "voor een lokale en globale afkoeling" (zie afbeelding) ,kan afgehaald worden in de Brugse Oxfam Wereldwinkel of in het natuurhuis De Groene Aarde in de Gaston Roelandsstraat in Steenbrugge, of ze kan worden gedownload van de GGF website.

Oproep aan bedrijven

"Daartoe roepen wij de bedrijven Slabinck, Bep, Bombardier, Dana en Spicer Off-Highway op om samen een duurzaam bedrijfsvervoerplan voor Ten Briele op te maken. Voor het vrachtverkeer dat Ten Briele aandoet, dienen alle bedrijven het in- en uitgaand verkeer maximaal te behouden zoals het nu is, in een evenwichtige spreiding," vindst de GGF woordvoerder.

Pluim voor Slabinck

"Het bedrijf Slabinck kapte geen bos om uit te breiden maar bouwde in de hoogte. Wij doen een oproep aan de andere bedrijven om zuinig ruimtegebruik na te streven door een gemeenschappelijke werkgroep op te richten die gezamenlijke parkings en bundeling van faciliteiten en krachten onderzoekt. Zo kan er misschien plaats gevonden worden voor 3,5 ha ruimte voor loodsen en kantoren voor de Fabricom-groep," hoopt Vanneste.

(FN-Meegedeeld-GGF)
Meer op www.ggf.be
Meer over Milieu    Actie    Film    Sint-Michiels    Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag