Nieuws uit de Brugse regio

Inwoners zone 30 ontvangen sensibilisatiepakket


Brugge, maandag 14/5/2007. Deze week krijgen een groot aantal Bruggelingen een sensibilisatiepakket rond zone 30 in de bus. Het pakket bevat een brief, een vernieuwde folder en een kleine raamaffiche en wordt verspreid in alle woonwijken waar zone 30 ingevoerd werd voor 2004. Het gaat dus om de binnenstad, Lissewege , Zwankendamme, de wijken rond het penitentiair centrum, Babbaerstraat/Petegemstraat, strandwijk Zeebrugge, Dampoortkwartier, Kluppelmeers/Blekkaard, Dudzele, wijk Duivenkete, Sint-Pietersmolenwijk, Fort Zevenbergen en omgeving, en de wijk Ter Lo/Paalbos/Ter Heide.

Puntjes op de i

In het kader van het mobiliteitsplan van de Stad Brugge wordt al jaren ge´nvesteerd in de realisatie van zone 30. Het is de bedoeling om in elke woonwijk een veilige zone 30 te realiseren. Dit komt de woonkwaliteit en de leefbaarheid ten goede. Sedert 2004 verspreid het stadsbestuur bij invoering van nieuwe zones 30 naar alle bewoners telkens een bewonersbrief waarbij een folder en een affiche met slogan "30 is de max" is gevoegd. In deze folder staat meer informatie over het nut en het doel van invoering van een snelheidsbeperking tot 30 km/u. Eerder dit jaar werd, met middelen van het verkeersveiligheidsfonds van de politie, de zone 30-folder geactualiseerd: de folder kreeg een nieuwe look, er werd een nieuw luik toegevoegd over de "zone 30 schoolomgeving", de correcte signalisatie wordt toegelicht en ook over zone 30 in de woonwijken is meer informatie terug te vinden. Het is de bedoeling van de Stad om de mensen nogmaals te informeren over het nut en het belang van de zone 30. De puntjes op de "i" zetten als het ware.

Oproep

De Stad vraagt de bewoners om de raamaffiche uit te hangen, zodat de zone 30 visueel nog wat ondersteund wordt in het straatbeeld. Uiteraard krijgen bewoners van wijken waar nieuwe zones 30 ingevoerd worden nog steeds het traditionele sensibilisatiepakket toegestuurd.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer over Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag