Economie

Twee kilo kerosine per kilo vis is waanzin (Update)


Audio Reportage


Oostende, zondag 3/6/2007. Zondagavond 3 juni om 21u10 is in Oostende de eerste stokoude AN-12 van de firma Volare uit Oekraine geland met aan boord een lading IJslandse vis. Het is dus geen Bulgaars toestel, zoals Wiloo vermoedde. Verschillende gelijkaardige toestellen staan op Europese zwarte lijsten omwille van hun "kwaliteiten" maar het betrokken toestel zou nog luchtwaardig zijn. De stank- en lawaaighinder zal er voor de buren echter wellicht niet minder om zijn.

De vis uit IJsland zal geveild worden in Oostende. Volgens schepen Yves Miroir (sp.a) gaat vooral om courante vissoorten zoals heilbot en pladijs maar minder populaire vissoorten zoals roodbaars en snotwolf zullen worden aangevoerd. De invoer moet de lagere lokale aanvoer voor de vismijn compenseren.

-----------
Origineel bericht

Het Autonoom Gemeentebedrijf Vismijn Oostende, onder voorzitterschap van schepen Yves Miroir (SP.a) wil binnenkort vis uit IJsland via de luchthaven van Oostende invliegen. Colgens de actiegroep WILOO komt het eerrste transport vanavond al aan. Het zou op termijn gaan om drie vluchten per week, zo'n 45 ton.

De visexport vertrekt via de IJslandse firma "Samherji hf" te Akureyri. Met AN-12 vliegtuigen, ingehuurd van een Bulgaarse firma, zou de vis naar Oostende komen. De actiegroep WILOO is in elk geval niet onder de indruk: "met dergelijke stokoude roetuitbrakende AN12 toestellen boven het hoofd, zullen omwonenden van de luchthaven Oostende geconfronteerd worden met stank en vooral het oorverdovende lawaai van deze zeer milieuonvriendelijke toestellen. De aankomsten zijn gepland ´s avonds om 21:00 uur en de vertrekken om 09u00 uur. Wat vertraging en de mensen kunnen hun nachtrust vergeten," zegt Jacques Denecker. "en ´s morgens zullen de AN-12 schroefvliegtuigen lang moeten opwarmen, waarbij ze een zeer snerpend en vervelend grondlawaai produceren.

Niet duurzaam

"Dit alles staat los van het feit dat vis invliegen vanuit duurzaamheids- en CO2-perspectief ´absolutely not done´ is. Per kilo vis moet immers 2 kilo kerosine verstookt worden. Luchtvervoer is sowieso 10 keer vervuilender dan vervoer met vrachtautos, of 100 keer vervuilender dan vervoer per schip. Vermits het ook onbewerkte vis betreft wordt in feite ook een deel afval met luchtvracht vervoerd," zegt Denecker. "Een en ander kan natuurlijk enkel omdat de luchtvaart nog steeds geen enkele taks op kerosine betaalt."

(FN-Meegedeeld-WILOO)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag