Nieuws uit de Brugse regio

Minister Anciaux bezorgd over avondklok schepen Mus


Brugge, vrijdag 15/6/2007. Vlaams minister van Jeugd Bert Anciaux maakt zorgen over de suggestie van Brugs jeugdschepen Lieve Mus, om een avondklok voor spelende kinderen in te voeren om zo tegemoet te komen aan klagende buurtbewoners.

"De openbare ruimte is van iedereen," stelt Anciaux. "Vlaanderen, waar de woonkernen steeds meer dichtslibben, kan niet zonder wederzijds respect tussen generaties. Volwassenen moeten het de kinderen volop gunnen om op een speelpleintje of, onder bepaalde voorwaarden, op straat te spelen. Natuurlijk behouden de ouders hun verantwoordelijkheid voor toezicht. En vanzelfsprekend mag men van kinderen het nodige respect voor de volwassenen, andere kinderen en de omgeving verwachten."

Verwerpelijk

"Een avondklok instellen om vanaf 20u de spelende kinderen uit de publieke ruimte te verbannen, is absoluut verwerpelijk," stelt Anciaux. "Kinderen zijn volwaardige medeburgers, ze horen erbij met hun speelse en levendige stijl en horen niet om 20u te worden afgevoerd. Zeker in vakantieperiodes kan sport en spel voor zonsondergang een leuke afsluiter van de dag zijn."

(FN-Meegedeeld-BA)
Meer over Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag