Economie

UNIZO bezoekt Zeebrugse haven


Zeebrugge, woensdag 27/6/2007. UNIZO Noord-West-Vlaanderen organiseert samen met RESOC Brugge "100 jaar Zeebrugse haven: focus op ondernemen". Met dit project willen beide organisaties de ondernemers uit de regio dichter bij de activiteiten in de haven brengen en dit ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

Bezoeken

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Zeebrugse haven organiseert UNIZO in samenwerking met RESOC Brugge een reeks bedrijfsbezoeken in de haven. Hiermee willen beide organisaties de ondernemers uit de regio beter laten kennismaken met de typische havengebonden ondernemingen en hun activiteiten, en dit in het kader van het Streekpact van RESOC Brugge. Dit Streekpact is een strategische visie op de sociaal-economische ontwikkeling van de regio voor de periode 2007-2012 en omvat een aantal strategische intenties, doelstellingen en acties, die de Brugse regio aantrekkelijker kunnen maken. Een van die concrete acties is de ondernemers in de regio laten kennismaken met de haven.

Op woensdag 2 mei en 6 juni ging telkens een groep ondernemers op bezoek bij bedrijven in de haven zoals Bridgestone, APM Terminals, Stora Enso en 2XL.

29 juni

Op vrijdag 29 juni wordt feestelijk afgesloten met een laatste bedrijfsbezoek bij de firma's ETS en ICO Terminals en een spettterende zomerhappening bij de firma Albion Tours te Zeebrugge. Naast UNIZO Noord-West-Vlaanderen en RESOC Brugge verleent ook KMO Contact haar steun aan dit evenement. KMO Contact is de specifieke UNIZO-doelgroepenwerking naar groei-KMO's in de regio. Op de zomerhappening zullen zo'n 400 ondernemers uit de regio aanwezig zijn, alsook een groot aantal bedrijven uit de Zeebrugse haven.

Sprekers van de avond zijn Dirk De fauw, voorzitter RESOC Brugge, en Joachim Coens, voorzitter MBZ.

(FN-Meegedeeld-UNIZO)
Meer op www.unizo.be/noordwestvlaanderen
Contacteren via mail kim.eerebout@unizo.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    Dirk De Fauw    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag