Cultuur en evenementen

Wordt Lissewege het mooiste dorp van Vlaanderen?


Brugge, dinsdag 17/7/2007. Wellicht is het U ook al bekend: via de media zoekt Vlaanderen haar mooiste dorp.

Lissewege

Ook Lissewege behoort tot een van de 50 uitverkoren dorpen. Als men goed de criteria bekijkt waaraan een dorp moet beantwoorden om tot die lijst te behoren, dan kon het moeilijk anders of Lissewege moest erin voorkomen : het dorp moet pittoresk zijn, in een landelijke omgeving liggen, een historische achtergrond hebben, Vlaams-Bourgondische trekjes hebben en er moet wat te beleven vallen. Het lijkt wel of deze criteria voor Lissewege geschreven zijn !

Verkiezing

Wie van deze 50 dorpen door de Vlamingen tot het mooiste wordt uitgeroepen, hangt ten dele af van het aantal mensen die hun stem uitbrengen. Het publiek bepaalt namelijk voor 50 % de 15 mooiste dorpen uit de lijst van 50. Uiteindelijk zal een beslagen jury uit deze selectie het winnende dorp verkiezen.

Wil je Lissewege in de lijst van de 15 kandidaten voor het mooiste dorp van Vlaanderen ? Help dan met uw stem uit te brengen op deze parel van de Polders via het En programma Duizend Zonnen en Garnalen, Radio2, Vlaanderen Vakantieland van En, Radio2 regionaal en hun respectievelijke website en natuurlijk ook de website van Toerisme Vlaanderen, mede-inrichter van 'Het mooiste dorp van Vlaanderen' en de zomerbijlages 'Vlaanderen binnenstebuiten' van het Nieuwsblad.

Stemmen kan nog de hele maand juli.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.hetmooistedorp.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag