Economie

Vormingsstation Zeebrugge wordt uitgebreid: MER


Brugge, zondag 2/9/2007. Infrabel heeft een kennisgevingsdossier voor een MER ingediend, om het vormingsstation van de haven Brugge-Zeebrugge uit te breiden en te optimaliseren. Voor deze realisatie hiervan is een gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan nodig. Overeenkomstig het plan-Mer-Decreet is hiervoor een plan-MER noodzakelijk.

Onderzoek

De kennisgeving heeft als doel om de afweging te maken van diverse locatiealternatieven op het vlak van spoortechnische haalbaarheid, milieu en veiligheidsaspecten. De locaties Zwankendamme, Herdersbrug, de Pelikaan en Ramskapelle werden geselecteerd als mogelijke alternatieven.

De kennisgeving ligt van 4/09/2007 tot 02/10/2007 ter inzage bij de dienst leefmilieu, Walweinstraat 20 in 8000 Brugge van maandag tot vrijdag van 8.30 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur, op dinsdag tot 18.00 uur, en in de gemeenteafdelingen Zeebrugge, Zwankendamme, Lissewege en Dudzele tijdens de openingsuren en is ook te consulteren op www.mervlaanderen.be.

Opmerkingen kunnen tot 02/10/2007 overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Dep. LNE, CEL MER, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel. U kan ze ook aan de dienst Leefmilieu, Walweinstraat 20 in Brugge bezorgen vr het einde van deze termijn.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.mervlaanderen.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Milieu    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag