Nieuws uit de Brugse regio

Geen RAAK op Brugse grond!


Brugge, woensdag 22/10/2003. Burgemeester Patrick Moenaert verklaarde gedurende de gemeenteraadszitting van gisterenavond dat er wat het stadsbestuur betreft geen RAAK kan of moet komen in Lissewege noch in Zeebrugge.

Deze mogelijkheid om een centrum voor adinistratieve afwikkekkeling van dossiers van illegalen werd enkele weken terug geopperd door een Federaal politiecommisaris in Zeebrugge en blijft de actualiteit in Brugge beheersen. Nochtans werd deze mogelijkheid onmiddellijk in een persnota van de Federale politie als onjuis en op zijn minst voorbarig afgedaan.

Klaarblijkelijk mede door stemmingmakerij door het Vlaams Blok en andere rechtse bewegingen is reeds in Zeebrugge zelf, in Zwankendamme en in Lissewege negatief gereageerd op deze kwestie maar uit een interventie van VLD raadslid Deplancke, die op zeer goede voet leeft met de betrokken minister, is er "geenszins sprake van de oprichting van een RAAK op Brugs grondgebied. Er bestaat nog niet eens een principebeslissing dat er RAAK centra zullen worden opgericht, laat staan waar deze zullen komen en het is zeer onwaarschijnlijk dat Brugge hiervoor al een geschikte lokatie zou zijn." Deplancke voer overigens scherp uit tegen raadslid Yves Buysse van het Vlaams Blok die zicht onsterfelijk belachelijk maakte in naam van zijn partijgenoot Frank Vanhecke wiens interpellatie hij voorlas toen bleek dat dezelfde interpellatie eerder in het parlement was gebracht en zowel schriftelijk als mondeling beoordeeld: "Deze kwestie is u reeds duidelijk door de bevoegde minister in het parlement beantwoordt en wat hier gebeurt is spijkers op laag water zoeken. Dat is u als mens die tegenwoordig permanent in de senaat werkt inmiddels moeten weten," sloot Deplancke af.

De burgemeester stelde teleurgesteld vast dat de Minister hem, ondanks verschillende brieven, daarover niets heeft laten weten. Ik krijg zelfs geen ontvangstbevestiging van mijn aangetekende brieven aan de minister, kloeg Moenaert, en zo hoort dat echt niet. Daarop reageerde Deplancke dat de stedelijke administratie ook niet altijd even snel reageert en dat de trage reactie wellicht te maken heeft met het feit dat er over RAAK niet eens een principesbeslissing bestaat. Dus valt er niets in te lichten zei de VLDŽer

(Frank Roelandt)

Meer over Politiek    Patrick Moenaert    Zeebrugge    Politie en Gerecht    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag