Nieuws uit de Brugse regio

Week van het Bos: Hilde Crevits houdt opties Lappersfort open


Audio Reportage

Week van het Bos: Hilde Crevits houdt opties Lappersfort open
Brugge, zondag 7/10/2007. In het Peerdsbos in Brasschaat heeft Vlaams minister voor Leefmilieu en Natuur Hilde Crevits (CD&V) de 29ste editie van de Week van het Bos geopend. De aandacht gaat dit jaar uit naar de mensen achter het bos en het bosbeheer.

Laatste Bosgroep bijna rond

In dat verband wordt binnenkort in West-Vlaanderen de 19e en laatste bosgroep officieel actief in het zuidwestelijke deel van de provincie, onder de vorm van een pilootproject. Hierdoor zal binnenkort iedere boseigenaar in Vlaanderen vanaf dit jaar een éénduidig en neutraal aanspreekpunt en dienstencentrum hebben voor alles over bos. Voor het bosbeheer heeft Crevits volgend jaar ruim 2.6 miljoen euro extra centen over.

Lappersfortbos

Over het Lappersfortbos zegt Crevits in gesprek met de redactie van Stadsomroep Brugge, dat "wat we hebben aan bos moet worden gekoesterd, maar anderzijds is het ook zo dat het voorbestaan van bossen moet worden afgewogen binnen een ruimtelijk planningsproces, waarbij het belangrijk is dat wat we hebben maatschappelijk gedragen wordt en de problemen die er zijn moeten we in alle rust proberen op te lossen."

Gesprek met GGF

"Ook wat het Lappersfortbos betreft ben ik van plan in de komende maanden duidelijkheid te scheppen, na overleg met alle partijen, ook het Groene Gordel Front, want iedereen moet met iedereen kunnen praten in het leven. Ik weiger met niemand te praten," besluit Crevits.

Ondertussen in het Lappersfortbos

Ondertussen werd de week van het bos in Brugge ingezet met een protestgedichtenwandeling in het dus nog steeds bedreigde Lappersfortbos. Enkele tientallen bos- en poëzie liefhebbers genoten er van de herfstkleuren, zich bewust van de dreiging, nu het Openbaar Onderzoek van het wegenbouwdossier voor de Vaartdijkstraat van start is gegaan.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Milieu    Actie    Politiek    CD&V    Hilde Crevits    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag