Nieuws uit de Brugse regio

België bestaat: Alle Belgische Bieren over dat wat ons één maakt


Audio Reportage

België bestaat: Alle Belgische Bieren over dat wat ons één maakt
Brugge, donderdag 18/10/2007. "België bestaat. Uiteraard." Dat zegt, zonder niet de minste twijfel, Hilde Deweer, de samenstelster van het deze middag in Brugge aan de wereld voorgestelde boek met "Alle Belgische Bieren". Meteen ook de titel van een werk, dat een "bijbel" pretendeert te zijn, voor zij die het Belgisch bier nauw aan het hart dragen. Op de cover een foto van bruin, blond en rood schuimend bier: de Belgische vlag, en dat zou misschien wel eens de echte achtergrond van de kleuren van onze nationale driekleur kunnen zijn, laat de buitenkant van het boek vermoeden. De binnenkant gaat over hét item bij uitstek dat België één maakt: het bier.

Lacune

In de Verenigde Staten en Japan en ook in ons land verschijnt regelmatig literatuur over bier, maar nooit eerder werd een dergelijk compleet referentiewerk gedrukt. Alle Belgische bieren staan alfabetisch gerangschikt. Alle flesjes en glazen worden in het boek afgebeeld, geflankeerd door de belangrijkste facts and figures: gisting en bierstijl, samenstelling en alcoholvolume, kleur en helderheid, schenkmethode en -temperatuur. Daarnaast staan ook karakter-en smaaknotities er in met een omschrijving van de brouwer.

Werkboek

Maar finaal krijgt de bierproever zelf in het boek de mogelijkheid om zijn bevindingen op te schrijven en zijn voorkeuren aan te stippen. Het boek moet een hebbeding voor de bierliefhebber zijn, een leidraad in het uitgestrekte Belgische bierlandschap.

Het boek is, ook dat is Belgisch, uitgegeven in drie talen, broederlijk naast elkaar: Nederlands Frans en Engels.

Uitgegeven bij de Stichting Kunstboek, "Alle Belgische Bieren" vanaf vandaag verkrijgbaar in de boekhandel. 35 euro is een spotprijs voor deze uitgave met 750 prachtige kleurenfoto´s en een schat van informatie.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.stichtingkunstboek.com
Meer over Literatuur    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag