Nieuws uit de Brugse regio

Beker van Vlaanderen touwtrekken afgewerkt in Sijsele


Damme, maandag 22/10/2007. In Sijsele is dit weekend de vijfde editie van de Beker van Vlaanderen touwtrekken afgesloten. Ook dit jaar had TVV Versieck niets aan het toeval overgelaten en was ze de ploegen blijven bestoken met uitnodigingen, met ingeschreven 41 ploegen voor gevolg. Ook het niveau dat aantrad was hoog: naast de Antwerpse Internationals Fam Janssens en Mertensmannen was er ook een ploeg van het Nederlandse TTV Jagersrust (Europees kampioen dames 520) en een topploeg uit de Engelse federation "Holland TOWC".

Heel belangrijk voor de "kleine" sport is ook de politieke belangstelling: Gedeputeerde Dirk De Fauw en MBZ voorzitter en scheoen Joachim Coens ware van de partij.

De beker van Vlaanderen betekende meteen de afsluiting van de competitie west, zonder noemenswaardige verschuivingen.

De laatste dag …

TTV de Stove mag zich West-Vlaams kampioen noemen. De titelverdediger Spivan werd 2de en de winnaar van competitie 2005 "De Pony´s" werden derde. De verschillen tussen deze drie ploegen zijn zeer klein en het was vooral de regelmaat van "De Stove" die het verschil maakte. De overige ploegen zitten ook vrij close bij elkaar. De ploegen hebben elke wedstrijddag voor hun plaats kunnen strijden waardoor ook de ploegen die minder punten haalden een aangenaam seizoen konden draaien. Dat is een mooie basis om er volgend jaar weer op volle kracht in te vliegen.

(FN-Meegedeeld-Jan Lenaerts )
Meer op www.touwtrekken.be
Meer over Politiek    Dirk De Fauw    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag