Nieuws uit de Brugse regio

Vanden Berghe: geen verder uitstel voor aanleg Vaartdijkstraat


Audio Reportage

Vanden Berghe: geen verder uitstel voor aanleg Vaartdijkstraat
Brugge, vrijdag 2/11/2007. Volgens Brugs schepen van openbare werken Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) zal geen verder uitstel geduld worden, voor de aanleg van een tweebaansrijweg aan de Vaartdijkstraat, waarvoor een deel van de bomen van het Lappersfortbos moeten sneuvelen.

Unaniem goedgekeurd

"Deze maatregel is reeds vijf maal unaniem, inclusief door de raadsleden van Groen!, goedgekeurd door de gemeenteraad en zal in december worden aanbesteed. In de komende begrotingszitting van de gemeenteraad zullen wij de centen op de begroting voor volgend jaar voorzien, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen. Dit is voor een stuk ook van belang voor het veilig stellen van de tewerkstelling van 1000 mensen bij Bombardier," zegt Vanden Berghe. "Dit verkeer zal dan niet meer door de woonwijk aan de al veel te drukke spoorwegstreaat moeten. Ik vind dat we daat een toonvoorbeeld van evenwicht tussen economie en ecologie."

Openbare onderzoek

"De echte bezwaren zullen ernstig onderzocht worden, maar in die zin dat het geen eenzijdige bezwaren mogen zijn, die een herhaling inhouden van standpunten die we al jaren kennen, en waarin een minderheid een hypotheek wil leggen, aan een economisch project. Ik wil daar heel duidelijk in zijn: dat zijn zaken die niet kunnen," besluit een strijdbare schepen Jean-Pierre Vanden Berghe.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    Tewerkstelling    Politiek    CD&V    Groen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag