Nieuws uit de Brugse regio

Vernietigend rapport over plannen Vaartdijkstraat


Audio Reportage

Vernietigend rapport over plannen Vaartdijkstraat
Brugge, donderdag 22/11/2007. Het Brugse stadsbestuur krijgt uit onverwachte hoek tegenwind met de plannen om de Vaartdijkstraat aan het Lappersfortbos te verbreden. Niemand minder dan de Auditor van de Mobiliteitsconvenants, dat is de man die de Vlaamse subsidies voor de weg moet goedkeuren, vindt de plannen van Burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) maar lauwe soep en heeft ze als niet conform bestempeld in een vernietigend rapport, zo blijkt uit het vandaag gelekte document.

Het ziet er naar uit dat, als de Stad de plannen met de Vaartdijkstraat kost wat kost wil uitvoeren, zoals schepen Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V) onlangs nog duidelijk te kennen gaf, dit wellicht zonder Vlaamse centen zal moeten. Met name de gebrekkige communicatie over het project en het niet afwegen van tal van factoren, zorgen bij de Auditor voor een reeks kritische vragen bij de noodzaak van het project.

"...als het dan toch om een minimaal aantal vrachtbewegingen gaat, is er dan wel een probleem waarom het project wordt opgezet ? Is dan wel het goede scenario in de startnota weerhouden? Er wordt meermaals in het dossier de indruk gewekt dat het planproces, de communicatie tussen de partners en de Gemeentelijke Begeleidingscommissie niet echt ernstig wordt genomen. Zo getuigen ook een aantal gemeenteraadsbeslissingen van stad Brugge die de communicatie over het project zeker niet in een open geest laten verlopen..." zo schrijft Auditor Piet Minten letterlijk.

Luc Vanneste, de secretaris van het Groene Gordel Front, die het auditrapport opvroeg, is tevreden met het rapport, dat een groot aantal pijnpunten die het GGF zelf had aangehaald in haar kritiek in andere bewoordingen bevestigt. Volgens Vanneste zal het rapport op zijn minst een jaar uitstel voor de uitvoering van de plannen betekenen, en misschien ook wel afstel. De stad zal de weg, die 2 miljoen euro moet kosten, zeer waarschijnlijk niet aanleggen zonder een convenant met subsidie.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Actie    Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag