Nieuws uit de Brugse regio

Lissewege wint nipt de topper in derde nationale krachtbal


Brugge, zondag 2/12/2007. Zondag stond er een heuse topper op het krachtbalprogramma in de Klapperstraat te Beveren. Ongeslagen leider Lissewege was op bezoek bij het tweede geklasseerde Beveren. Bij winst van de thuisploeg was de titelstrijd terug volledig open, bij winst van de bezoekers namen zij afstand van de achtervolgers op weg naar de titel.

Beide ploegen waren op hun sterkst en waren zich ook bewust van het belang van de wedstrijd. Het enige dat niet mee wilde waren de weersomstandigheden. Regen, wind en modder gaven deze wedstrijd zeker extra pigment.

De wedstrijd startte met enkele fouten in de Beverse aanval. Daardoor kon Chris Coudeville de bezoekers een kleine voorsprong bezorgen (1 3). Peter Vandermeulen kon dan toch sporadisch Kurt Timmerman verschalken en aan de overkant begon Joris Eyer ook greep te krijgen op de bezoekende aanvallers. Beide achtermannen lieten de hele wedstrijd door staaltjes van knap verdedigend werk bewonderen en waren veelal elkaars evenknie.

Het was Bart Eyer die Beveren vijf minuten voor rust terug langszij bracht. Aan de middellijn kon hij een tweede worp onderscheppen en een snelle pas geven aan Peter Vandermeulen die met een verre rugworp de bordjes kon gelijkhangen: 6 6. In de resterende tijd lieten de ploegen mekaar niet meer weglopen, met als logische ruststand 7 7.

Beveren kon in het begin van de tweede helft dank zij een rugworp van kapitein Joris Eyer even wat voorsprong nemen (11 9), maar bij Lissewege sleutelden ze even aan de volgorde van de worpen waardoor ze weer langszij kwamen. Beveren had moeite om in het spoor te blijven en liet de bezoekers uitlopen. Weer moest een rugworp van Joris Eyer Beveren langszij brengen: 16 16. Maar bij Beveren liet de tweede worp van Peter Oosterlinck het afweten in de slotfase van de wedstrijd en Dominique De Coninck kon ondanks nog een korte rugworp van Vandermeulen de eindstand van 18 19 bijeengooien.

Voor Beveren speelden Joris Eyer (4), Peter Vandermeulen (14), Peter Oosterlinck en Bart Eyer. Voor Lissewege Timmerman (1), Kurt Neirinck, Dominique De Coninck (5) en Chris Coudeville (13).

Volgende week is het de laatste speeldag van de heenronde. Lissewege moet op bezoek bij Ichtegem.

(Dirk Bosman)
Meer over Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag