Nieuws uit de Brugse regio

Daka Daka wil Brugse muziekscene wakker schudden


Brugge, maandag 3/12/2007. Onlangs hebben Koen Goossens, Sammy Roelant en Jasper van het Groenewoud vzw Daka Daka opgericht. Bedoeling is het stimuleren en begeleiden van en kansen geven aan jonge talenten uit de regio. In eerste instantie in de muziek.

"Er zullen onder de noemer Nights of Ni tweemaandelijks concerten worden georganiseerd waar lokale jonge bands op de affiche worden gezet met meer gevestigde bands, met als bedoeling hen in het zog van deze bands grotere podia te kunnen aanbieden," zegt Jasper van het Groenewoud. "Daarnaast wordt er ook een label gestart, vanaf september 2008, met een professionele studio waar deze bands dan demo- of cd- opnamen kunnen maken. Zo creeŽren we een platform en traject om de doorgroei naar een hoger niveau voor deze bands te verzekeren."

Achterop

Ondanks het groeiende succes van de vlaamse muziekwereld, blijft Brugge volgens de initiatiefnemers wat achterophinken en is er tot op heden nooit een noemenswaardige muziekscene ontstaan. "Het is onze overtuiging dat er door een goede structuur een sterke inhaalbeweging kan worden gemaakt op dit vlak. Zodat Brugge niet hoeft te blozen naast Gent, Kortrijk, Antwerpen of Oostende," besluit Jasper van het Groenewoud.

De eerste concerten, met bijhorende afterparty, gaan door op 14 december in het Entrepot, vanaf 20.30u. Met optredens van Low Vertical(3de in Westtalent 2007), Die Weltmeisters en Rye Jehu (Derde Humo's rock rally 2006). DJ's van dienst zijn Fallus en Jokkjazz. Er wordt ook videoprojectie voorzien van Aerialsfilm en 11 11 11 levert een aantal jonge urban artists met ge-engageerde werken rond EPA's.

Op 1 februari gaat dan de volgende Nights of Ni door in het Entrepot waarvoor voorlopig al The Blackbox Revelation en Hollywood Pornstars vastliggen.

Meer info:
Vzw Daka Daka
Zwanehoek 36
8000 Brugge
0473/33 40 81 of 0485/784 213

(FN-Meegedeeld-Daka Daka)
Meer op www.myspace.com/nightsofni
Contacteren via mail dakadakavzw@hotmail.com
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Jongeren    Sammy Roelant    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag