Economie

Extra kerstshoppingbussen tot nieuwjaar


Brugge, maandag 24/12/2007. De actie van de stad Brugge en De Lijn om extra kerstshoppingbussen in te zetten in en naar Brugge kent groot succes. De actie werd dit jaar uitgebreid naar de koopjesdagen tussen kerstdag en nieuwjaar: van woensdag 26 december tot en met maandag 31 december worden ook elke weekdag extra-shoppingbussen worden ingezet om goedkoop met een bus naar Brugge te kunnen rijden.

Voor wie buiten Brugge woont rijdt er op alle voorstadslijnen vanuit Jabbeke, Zedelgem,Oostkamp of Beernem minstens om het half uur, tussen 12.30u en 19.00u, een bus heen en weer.

Wie in of buiten Brugge woont, kan zijn wagen ook parkeren op een van de 4 randparkings buiten het centrum. Van daaruit rijden, eveneens tussen 12.30u en 19.00u, minstens om de 15 minuten bussen heen en weer naar het centrum. De 4 randparkings zijn gelegen aan de Coiseaukaai, Steenbrugge, Boogschutterlaan en het Jan breydelstadion. Aan elke randparking is een bushalte met de uren van vertrek.

Ook de 17 stadslijnen op het grondgebied Brugge zelf rijden met een hoge frequentie. Wie in Dudzele woont kan om het half uur bus 41 of 42 nemen en de bewoners van Zeebrugge,Lissewege en Zwankendamme kunnen gebruik maken van de belbus. Het vervoer is extra goedkoop. Wie aan de chauffeur het speciaal "kerstbiljet" vraagt, rijdt heen en terug voor maximaal 2 euro. Op zondag 30 december rijden alle bussen van en naar Brugge de ganse dag gratis.

De actie geldt niet voor lijn 58 vanuit Gent, Eeklo en Maldegem.

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag