Nieuws uit de Brugse regio

Plannen voor Gijzeleweg en Stationsstraat in Lissewege af


Brugge, woensdag 2/1/2008. De gemeenteraad besliste op 23 oktober jl. om de Gijzeleweg, tussen de Stationsstraat en de Kalsijdeader, n de Stationsstraat, tussen de spoorweg en de Pol Dhondtstraat, te vernieuwen. Deze herinrichting kadert in de uitvoering van het schoolvervoerplan, ingediend door de Vrije Basisschool De Lisblomme.
Het doel van dit plan is te zorgen voor de veiligheid van de jonge fietsers en voetgangers op weg van en naar school en alternatieve vervoerswijzen voor de auto, zoals de fiets, te voet, en carpool te promoten.

Heraanleg

Dit project sluit naadloos aan bij het project 'herinrichting schoolomgeving De Lisblomme', waarbij de grens van de werken (en ook de subsidiring door de Vlaamse overheid) ligt in de Stationsstraat, tot aan huisnummer 50. De stad had al beslist om de heraanleg van de Stationsstraat, vanaf nummer 50 tot aan de spoorweg, voor eigen rekening te nemen. En nu wordt ook de heraanleg van het overige gedeelte van de Stationsstraat, over de spoorweg richting centrum, n de Gijzeleweg, gefinancierd.

De firma Huys uit Brugge werd aangeduid als aannemer. De uitvoering is voorzien n afronding van de omgevingswerken aan De Lisblomme en de Stationsstraat, tussen de Zeebruggelaan en de spoorweg vermoedelijk n het bouwverlof 2008.

Hoe?

Gijzeleweg

De werkzaamheden situeren zich tussen de Stationsstraat en de Kalsijdeader.
Er komt een nieuwe rijweg in asfalt en een trottoir in betontegels. Er is aan de kant van de woningen een parkeerstrook voorzien in asfalt. Aan de kant van de spoorweg wordt de groenstrook aangepast om er een fietspad in rode betonstraatstenen te realiseren voor de fietsers die de Gijzeleweg willen gebruiken, komende van de Stationsstraat. Aan de inrit van de school is er een uitstulping van het trottoir voorzien. Deze uitstulping voorkomt dat er vr de inrit kan geparkeerd worden.
Stationsstraat

Naast een nieuwe rijweg in asfalt, nieuwe trottoirs in betontegels, is er ook een parkeerstrook voorzien aan de kant van de school in mozaeken.
Er komt een verhoogde inrichting aan de ingang van de school, als snelheidsremmer.

Plan

Men kan het plan inkijken op volgende plaatsen:
- Gemeenteafdeling Lissewege, Oude Pastoriestraat 5, 8380 Lissewege - telefoon 050 54 40 03
Open maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 10.30 uur, op zaterdag van 9.00 tot 10.30 uur en op dinsdag en donderdag van 8.45 tot 10.30 uur
- Informatiedienst, Burg 11, 8000 Brugge - telefoon 050 44 80 00.
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 12.30 uur en van 14.00 18.00 uur
Op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur (niet in juli en augustus).

Ook op de website van de stad Brugge staat het plan met de heraanleg van de Gijzeleweg en de Stationsstraat: ga naar www.brugge.be/plannen> Gijzeleweg en de Stationsstraat

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kan men steeds terecht bij DIRO Wegendienst, Oostmeers 17, 8000 Brugge. De heer ing. Jan Claeys kan men bereiken op 050 44 85 41;

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer over Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag