Nieuws uit de Brugse regio

Brugge krijgt gps-gestuurde stadsgids


Audio Reportage


Brugge, vrijdag 4/1/2008. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois stelde vandaag in Brugge zes projecten voor die de internationale toeristische aantrekkingskracht van de Vlaamse kunststeden, waaronder uiteraard Brugge zelf, moeten versterken. De zes projecten krijgen samen 542.000 euro subsidies.

Een heel bijzonder projecten is de ontwikkeling van een gps-gestuurde mobiele stadsgids, die met beeld en geluid het historische verhaal van de kunststad vertelt. Met hulp van de satelliet zal je het eeuwenoude verhaal van Brugge en zijn historische gebouwen en locaties kunnen vernemen. Naast Brugge zullen ook Gent en Mechelen het nieuwe multimediale systeem als eersten uittesten. Bourgeois trekt voor het project van de VRT 150.000 euro subsidie uit. De kunststeden zelf financieren elk 5.000 euro, de VRT investeert 40.000 euro.

Er komt ook een gemeenschappelijk filmloket dat meer tv- en filmproducties naar de kunststeden moet aantrekken en de opleiding voor horecapersoneel, -uitbaters en toeristische gidsen van het eerste uur.

(FN-Meegedeeld-GB)

Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag