Nieuws uit de Brugse regio

Ook Brugge onderweg naar titel Fair Trade Gemeente


Brugge, donderdag 24/1/2008. De Vlaamse steden en gemeenten scoren op internationale schaal opvallend goed op vlak van fair-trade en ook Brugge hoopt straks, na een wat trage start, officieel gerekend te kunnen worden tot de gemeenten die eerlijke handel en lokale duurzame Landbouw promoten.

In mei 2006 werd in Brugge een trekkersgroep opgericht die de nodige inspanningen heeft geleverd om de criteria van Fair Trade Gemeente te behalen. Twee jaar later is het zover en stelt Brugge zich officieel kandidaat om de titel te ontvangen. Door onder meer koffie en thee, en bij gelegenheid ook nog andere dranken, met het Max Havelaar keurmerk aan te bieden op vergaderingen en recepties, wil het stadsbestuur een voorbeeldfunctie vervullen. Aankoop van fairtradeproducten zorgt er immers voor dat arbeiders in arme landen niet uitgebuit worden door grote bedrijven, maar een rechtvaardig loon krijgen en een menswaardiger bestaan kunnen leiden. Schepen voor Noord-zuidbeleid Lieve Mus: "De fairtradegedachte wordt in Brugge uitgedragen door tal van initiatieven. Tijdens de week van de smaak zetten verschillende stadsdiensten hun beste beentje voor om fairtrade te promoten. Maar in de stad zijn er ook al 15 horecazaken en 26 winkels waar je fairtradeproducten kan verkrijgen. Daarmee wordt ruimschoots aan het vereiste criterium tegemoetgekomen om als Fair Trade Gemeente erkend te worden. Ook acht Brugse organisaties en bedrijven gebruiken producten uit eerlijke handel. Fair Trade leeft dus in Brugge. En dit dankzij de inspanningen van zowel medewerkers uit diverse stadsdiensten als vele vrijwilligers."

Happening

Wie in Brugge kennis wil maken met eerlijke handel en de campagne daaromtrent, kan dat doen tijdens de grote Fair Trade happening op zaterdag 24 mei 2008. Op het programma staan onder andere een kinderstoet en de overhandiging van de titel Fair Trade Gemeente. De gefundeerde kandidaatstelling daarvoor is op de post.

Voor meer info over de Fair Trade happening in Brugge: Oostmeers 105, 8000 Brugge tel: 050 44 82 44 - fax: 050 34 61 99 - e-mail: noordzuiddienst@brugge.be

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Contacteren via mail noordzuiddienst@brugge.be
Meer over Horeca    Lieve Mus    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag