Nieuws uit de Brugse regio

Wijk Up: de buurten staan niet stil


Brugge, dinsdag 28/10/2003. Wijk Up ontstond vorig jaar in het kader van Brugge 2002, culturele hoofdstad van Europa. Het project haakte in op een lange traditie van buurtfeesten en andere activiteiten in drie Brugse wijken: Zeebrugge, Sint-Jozef en Sint-Pieters.

Na een grondige evaluatie werd besloten om in 2003 uit te kijken naar een vervolg. Maar Wijk Up wil haar ondersteuning en processen niet alleen toespitsen op de drie feestweekends. Het hele jaar door wil Wijk Up alle mogelijkheden in de buurten aangrijpen om daar het culturele leven aan te zwengelen.

Zeebrugge

In Zeebrugge bijvoorbeeld wordt dit najaar uitgekeken naar 'de kavijaks'. Het boek 'de kavijaks', over een markante Zeebrugse vissersfamilie, werd geschreven door Jozef Vantorre en vorig jaar door Kurt Defrancq bewerkt tot een boeiende theatermonoloog. De voorstellingen in De Werf kenden een groot succes en daarom werd beslist om ook dit jaar opnieuw een aantal voorstellingen te programmeren. Omdat īde kavijaksī een stukje Zeebrugs erfgoed zijn, werd vanuit de werkgroep Wijk Up Zeebrugge en vzw Brugge Plus beslist om de Zeebruggenaars de kans te geven van dit herkenbare verhaal te komen proeven. In samenwerking met De Werf en met de steun van de Koning Boudewijnstichting werden 2 x 50 kaarten gereserveerd voor de vertoningen op 22 en 29 november a.s. Er wordt ook telkens een bus ingelegd om de mensen uit Zeebrugge naar De Werf te brengen en natuurlijk ook veilig thuis. Chris Vantorre, de zoon van auteur Jozef Vantorre en tevens een gedreven Wijk Up-vrijwilliger, zorgt bovendien voor een exclusief extraatje rond de kavijaks.

Inschrijven kan bij Buurtdienst Zeebrugge, Minister Beernaertstraat 9 of op 050/84.27.34. Ticket + bus kost 10 euro.
Opstapplaatsen:
· 18.30 uur: Zeebrugge, gemeenschapshuis
· 18.40 uur: Watertoren, Kustlaan
· 18.50 uur: Bushalte, Baron de Maerelaan
· 19.00 uur: Zwankendamme, kerk
· 19.10 uur: Lissewege, kerk

Meer informatie bij buurtwerk Zeebrugge, Stefan Hooft, tel. 050/55.01.31

(FN-Meegedeeld)
Meer over Literatuur    Zeebrugge    Sint-Jozef    Lissewege    Zwankendamme    Sint-Pieters    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag