Nieuws uit de Brugse regio

26 +cafés geven het goede voorbeeld


Audio Reportage


Brugge, zondag 17/2/2008. 26 Brugse biertempels mogen de komende 3 jaar het '+ café' label dragen. Één café is het kwijt geraakt door slecht gedrag, maar er kwamen ook 10 nieuwe café´s bij op het lijstje, dat volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) lang genoeg is om als goede voorbeeld voor de rest van de Brugse caféhouders te dienen.

Ook Ludo Verstraete van de Bauhaus vindt dat het label bijdraagt tot de verbetering van het uitgaansklimaat, maar vindt de organisatie vooral goed werken als een vlot communicatiekanaal tussen de stad en de horeca en al middel om de horeca positief in de pers te krijgen. "Wij voelen ons trots deel uit te maken van de groep en zijn ook bewust vanaf het begin mee gestapt in het project," zegt Verstraete.

10 jaar

Het project '+ café' werd opgericht in mei 2002 als opvolger van het project 'Dit café is oké' waarin de stad al enkele jaren voordien de banden met de plaatselijke horeca-uitbaters wilde verstevigen. Het label '+ café' wordt uitgereikt aan uitbaters die hun zaak uitbaten volgens de '+ punten van een + café': ze moeten op een verstandige manier alcohol schenken, geen alcohol schenken aan – 16 jarigen, geen personen discrimineren en het cliënteel bijbrengen de buurt te respecteren. Ook vechtersbazen wordt de toegang ontzegd en illegale middelen worden niet getolereerd.

Het '+ café' label is beperkt wordt om de drie jaar herzien en een full-time horecacoach staat in voor de opvolging van de engagementen én staat de uitbaters met raad en daad bij. Horecacoach Piet De Ville is in enkele jaren tijd het aanspreekpunt bij het stadsbestuur geworden voor allerhande horecagerelateerde thema's.

(FN-Op Locatie)
Meer over Politiek    CD&V    Patrick Moenaert    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag