Nieuws uit de Brugse regio

5 na 12 voor de ontbrekende kruispunten Expresweg


Brugge, donderdag 6/3/2008. De verschillende actiegroepen rond de Expresweg zeggen naar aanleiding van het open stellen van de tunnel aan de Koningin Astridlaan, dat het eigenlijk al te laat is, om de rest van de xeg aan te pakken: "Het is 5 na 12 voor de ontbrekende kruispunten van de Expresweg," zegt Geert Demeyere namens Expresweg Veiliger en de Fietsersbond Brugge.

Het Bloemendaelecomité, Groen vzw, Expresweg Veiliger, de Fietsersbond, de verantwoordelijken van de school de Lisblomme en de mensen uit de basisgemeenschappen zijn tevreden dat vrijdag de ondertunnelingwerken op de drukste gewestweg van Vlaanderen aan de Koningin Astridlaan en de Witte Molenstraat af is.

Maar...

"Het openstellen van de nieuwe tunnel onder de Koningin Astridlaan is daarom ongetwijfeld een zeer belangrijke stap in de goede richting, maar voor een volledige optimalisatie van de N31 is het eigenlijk al te laat, zeker ans het werkritme niet ernstig wordt versneld. De verkeersproblemen van Brugge tot Zeebrugge worden dan ook dag na dag groter, waardoor een integrale en snelle aanpak van de N31 zich opdringt," zegt Demeyere. "De plannen voor de aanpak van de kruispunten met de Charteuseweg, Koning Albertlaan, Tilleghemstraat en Bevrijdingslaan moeten veel sneller dan nu gepland is gerealiseerd worden, want de Brugse regio dreigt stilletjes aan een totaal verkeersinfarct tegemoet te gaan."

Scholen wachten

"Is het een stille hint dat de tunnel ingewandeld wordt door leerlingen van Sint-Lodewijkscollege van de Doornstraat en de Zandstraat?" vraagt Andries Neirynck van het Bloemendalecomité. "Deze en tal van andere scholen wachten immers al jaren op een oplossing voor de opwaardering van de voetgangerstunnel van de Diksmuidse Heirweg tot een fietsers- en voetgangerstunnel, zoals er momenteel één aan de Witte Molenstraat gerealiseerd wordt, en een passerelle aan de Zandstraat over de te realiseren open sleuf vanaf de Legeweg, zoals voorgesteld enkele jaren geleden door de Vlaamse Regering. De bevolking kreeg hierover een schitterende folder en velen vragen zich af of deze plannen ooit gerealiseerd zullen worden!"

Open sleuf mogelijk

"Dat de open sleuf mogelijk is werd onlangs nog bewezen bij het voorstellen van de plannen van de AX tussen de Blauwe Toren en Westkapelle, waar er ter hoogte van Westkapelle gekozen wordt voor een open sleuf en een tunnel omwille van de leefbaarheid en het leefmilieu van deze gemeente. Als dit mogelijk is in Knokke dan moet dit in Brugge zeker gerealiseerd worden, met minder kunnen wij niet tevreden zijn!" vindt Neirynck.

Lissewege

En ook in Lissewege is er voor de leefbaarheid, het leefmilieu en de verkeersveiligheid een duurzame oplossing nodig in de vorm van een open sleuf of een tunnel. "De situatie is hier bijna uitzichtloos geworden is, zoals uitgebreid in de pers aan bod kwam de laatste weken. Een grondige oplossing moet hier op korte termijn gerealiseerd worden", eist Georges De Smet, directer van basischool de Lisblomme.

Zeebrugge ontsluiten

Ten slotte moet de Vlaamse Regering het wegverkeer ontlasten met realistische verkeersmodi zoals de kustvaart, het prefinancieren van het spoor met de beloofde investeringen van Zeebrugge tot Gent, en de optimalisatie van het bestaande kanaal Oostende-Gent met onder meer het snel realiseren van de nieuwe brug van Steenbrugge en het invoeren van nachtvaart op de Brugse ringvaart om de fileproblematiek aan de historische poorten van Brugge op te lossen. Liever snel in realistische verkeersmodi investeren dan in de financiële krater van Seine Schelde West te springen, vinden de actiegroepen, die uitkijken naar de aanpak van Minister Crevits bij een snelle, duurzame en volledige aanpak van de expresweg, in de volksmond "het dodenlint" genoemd.

(FN-Meegedeeld-GD)
Meer over Milieu    Zeebrugge    Lissewege    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag