Economie

Oostkamp wil zwaar vervoer van Bombardier niet door woonwijken


Audio Reportage

Oostkamp wil zwaar vervoer van Bombardier niet door woonwijken
Brugge, woensdag 9/4/2008. Vanavondond voerden leden van sp.a-Spirit uit Oostkamp actie aan de brug van Steenbrugge, tegen het voornemen om de Vaartdijkstraat langs hety Lappersfortbos te verbreden en open te stellen voor vrachtwagens. "De beslissing om het zware verkeer van Bombardier langs deze weg en dan via de N50 verder door Oostkamp te laten verlopen om uiteindelijk zo de E40 te bereiken getuigt van een gebrek aan nabuurschap," vinst Jean-Marie Demeester. "Dit zal een dagelijkse verzwaring van minstens 50 zware vrachtwagens met zich meebrengen. De Gaston Roelandtstraat, de Brugsestraat, de Albrecht Rodenbachlaan en Gruuthuyselaan zijn nu al te zwaar belast en nog meer zwaar verkeer zal de leefbaarheid in de wijken die aan de N50 liggen nog meer in het gedrang brengen. Ook de verkeersveiligheid komt in het gedrang."

Sp.a - spirit van Oostkamp betreuren het dat er geen voorafgaand overleg is gebeurd en dat de bevolking niet voordien van deze plannen werd ingelicht. Het college van burgemeester en schepenen van Oostkamp was nochtans wel op de hoogte van deze plannen maar durft blijkbaar niets te doen.

Om deze klacht kracht bij te zetten riepen de sp.a mandatarissen opop om een affiche 'GEEN E50 DOOR OOSTKAMP' uit te hangen: "Zo kunnen zij duidelijk maken dat de N50 geen expressweg of autosnelweg is!" besluit Demeester.

Ge´nteresseerden kunnen de affiche downloaden bestellen op 0475/826980.

(FN-Op Locatie)
Meer op www.jeanmariedemeester.be
Contacteren via mail jeanmarie.demeester@scarlet.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Actie    Politiek    sp.a    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag